Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Šokujúce vyjadrenie slávnej herečky: Patrím medzi strednú triedu… Fanúšikovia ju okamžite vrátili do reality!

Cate Blanchett Zobraziť galériu (3)
Cate Blanchett (Zdroj: SITA)

CANNES - Jej slová rozhorčili množstvo ľudí. Oči filmového sveta v týchto dňoch smerujú do Cannes, kde sa koná tradičný filmový festival. Jeho súčasťou je aj austrálska herečka Cate Blanchett (55), ktorá však vzbudila vášnivé diskusie. Počas tlačovej konferencie totiž vyhlásila, že patrí medzi strednú triedu, čo fanúšikov poriadne šokovalo.

Slávna herečka sa tak, ako mnoho slávnych celebrít, ukázala na filmovom festivale v Cannes. Počas 77. ročníka sa zúčastnila aj tlačovej konferencie, ktorá však vyvolala veľké ohlasy. Blanchett totiž počas nej vyhlásila, že patrí medzi strednú triedu aj napriek tomu, že jej majetok sa odhaduje na takmer 90 miliónov eur. 

Cate Blanchett
Zobraziť galériu (3)
Cate Blanchett  (Zdroj: SITA)

Umelkyňa prezentovala jej najnovší film s názvom Rumours, v ktorom svetoví lídri riešia nešpecifikovanú globálnu krízu. „Som beloška, som privilegovaná, patrím do strednej triedy a možno si niekto môže myslieť, že mám syndróm akéhosi spasiteľa. Ak mám byť ale úprimná, moje stretnutia s utečencami mi zmenili pohľad na svet, za čo som veľmi rada," povedala herečka.

Mnohým fanúšikom na sociálnych sieťach sa však zdali jej slová odtrhnuté od reality. „Myslí si, že je stredná trieda? V porovnaní s kým, s Jeffom Bezosom? Bohatí ľudia sú úplne odtrhnutí od reality," napísal jeden z nich. „Cate Blanchett je stredná trieda... A ja som žirafa," pridal sa ďalší.

Našli sa však aj takí, ktorí sa jej vyjadrenie snažili obhájiť. „Z nejakého dôvodu, keď Briti hovoria o strednej triede, tak myslia, že sú bohatí. Zrejme majú len 3 sociálne vrstvy, chudobných ľudí, strednú triedu a kráľovskú rodinu. Prvá z nich zahŕňa takmer všetkých," uviedol komentujúci.

Viac o téme: Cate Blanchett
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu