Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bývalá detská herecká hviezda rieši vážne problémy: Skončil na psychiatrii!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: pixabay.com)

LOS ANGELES - Prežíva náročné obdobie. Americký herec Jake Lloyd (35), ktorý sa v detstve objavil vo filme Hviezdne vojny: Epizóda I – Skrytá hrozba, bojuje už dlhé roky s psychickými problémami. Kvôli tomu musel vyhľadať odbornú pomoc. Verejnosti o tom porozprávala jeho mama.

Lloyd si v spomínanom filme zahral Anakina Skywalkera. Počas detstva sa objavil aj v ďalších známych počinoch, avšak jeho kariéru pribrzdili psychické problémy. V roku 2008 mu diagnostikovali schizofréniu a v súčasnosti je v odbornej liečebni.

Jake Lloyd
Zobraziť galériu (3)
Jake Lloyd  (Zdroj: Profimedia)

O aktuálnom zdravotnom stave prehovorila jeho matka Lisa. Tá prezradila, že do tohto zariadenia smeroval po tom, ako v marci minulého roka prežil psychické zrútenie. To sa stalo na jednom z najhorších možných miest.

„Boli sme na ceste domov a odrazu chcel zastaviť. Zastavil auto v strede trojprúdovej diaľnice. Už predtým incidentom mal zlý deň. Bolo tam veľa kritiku. Na miesto prišla polícia a pýtala sa Jakea nejaké otázky. Rozprával sa s nimi, ale nedávalo to zmysel," opísala jeho matka pre Scripps News.

Tá ďalej povedala, že jej syn skončil ešte v ted deň v nemocnici. Po niekoľkých mesiacoch sa presunul do odborného zariadenia, kde by mal stráviť ďalších 18 mesiacov. Podľa jej slov však na celý program reaguje dobre. „Darí sa mu lepšie, než som očakávala. Dokáže lepšie fungovať s ľuďmi, viac sa socializuje, čo je veľmi dobré," doplnila.

Jake Lloyd
Zobraziť galériu (3)
Jake Lloyd  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Jake Lloyd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu