Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tom Hanks ZÚRI: Rovnaký problém môže čoskoro riešiť celý Hollywood!

Tom Hanks Zobraziť galériu (2)
Tom Hanks (Zdroj: telkac.sk)

NEW YORK - Hollywoodsky herec Tom Hanks (67) ešte v máji uviedol, že v blízkej dobe bude potrebné chrániť výzor hercov tým, že sa bude považovať za duševné vlastníctvo, kvôli stále častejšiemu používaniu umelej inteligencie v Hollywoode. Jeho slovám dáva za pravdu aj najnovšia krádež jeho identity, z ktorej nebol vôbec nadšený.

Internetom sa začala šíriť podoba Toma Hanksa, ktorá vystupuje v reklame na zubné poistenie. Mnohým fanúšikom sa však toto video nepozdávalo a za pravdu im dal samotný herec, ktorý sa voči nej ostro ohradil na svojom profile na sociálnej sieti Instagram.

„Pozor! Na internete koluje video, na ktorom promujem nejaké dentálne poistenie. Nie som to však ja, je to moja podoba, ktorú vytvorila umelá inteligencia. Nemám s tým nič spoločné," napísal Hanks k záberu z videa.

Herec pritom v máji tohto roka hovoril o tom, že umelá inteligencia má vo filmovom priemysle stále väčšie zastúpenie. „Vedeli sme, že to príde. Videli sme, že môžete dať do počítača nuly a jednotky zmeniť ich na tvár alebo na postavu. Odvtedy sa to využíva stále častejšie a vidíme to úplne všade," povedal pre The Adam Buxton Podcast.

Vtedy hovoril Hanks aj o tom, že výzor hercov sa bude musieť v najbližšom období začať chrániť ako osobné vlastníctvo. „Môžem vám povedať, že momentálne prebiehajú diskusie o tom, aby boli naše tváre a hlasy brané ako duševné vlastníctvo," doplnil herec.

Tom Hanks na premiére rozprávky Pinocchio
Zobraziť galériu (2)
Tom Hanks na premiére rozprávky Pinocchio  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Tom Hanks
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu