Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Desivé odhalenie: Nebezpečný muž plánoval útok na Toma Hanksa!

Tom Hanks Zobraziť galériu (3)
Tom Hanks (Zdroj: SITA)

SAN FRANCISCO - David DePape obvinený z októbrového útoku na Paula Pelosiho, manžela predsedníčky Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej, plánoval zaútočiť aj na ďalšie osoby. Bol medzi nimi aj americký herec Tom Hanks. TASR správu prevzala vo štvrtok z agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na vyhlásenie súdu.

Sudca Stephen Murphy v San Franciscu v stredu rozhodol, že 42-ročný DePape sa bude pred súdom zodpovedať z obvinení za útok. Pelosi pri napadnutí utrpel poškodenie lebky a musel byť hospitalizovaný.

David DePape
Zobraziť galériu (3)
David DePape  (Zdroj: SITA)

DePape vyšetrovateľom povedal, že zvažoval útok aj na ďalšie známe osobnosti. Boli medzi nimi Tom Hanks, guvernér Kalifornie Gavin Newsom, či Hunter Biden - syn amerického prezidenta Joea Bidena.

DePape sa v októbri vlámal do domu Pelosiovcov v San Franciscu v štáte Kalifornia. Pelosiová v tom čase bola vo Washingtone. Útočník jej manžela Paula zranil kladivom. Polícii neskôr povedal, že chcel uniesť Pelosiovú a prinútiť ju k priznaniu "klamstiev", inak jej roztriešti kolená.

Nancy Pelosiová s manželom
Zobraziť galériu (3)
Nancy Pelosiová s manželom  (Zdroj: SITA)

Útočník v novembri na predbežnom pojednávaní odmietol obvinenia z pokusu o vraždu, útoku so smrtiacou zbraňou, vlámania a ohrozenia života federálneho úradníka. V osobitnom procese na federálnej úrovni odmietol obvinenia z únosu a útoku, dodáva AFP.

DePapeho budú pred súdom opäť vypočúvať 28. decembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu