Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

POHREB Lisy Marie Presley (†54): Dojímavé slová zdrvenej mamy... Pochovaná je pri synovi (†28) a slávnom otcovi (†42)!

 Lisa Marie Presley je pochovaná. Zobraziť galériu (4)
Lisa Marie Presley je pochovaná. (Zdroj: Profimedia)

MEMPHIS- Uplynulo 10 dní od náhlej smrti dcéry kráľa rokenrolu Lisy Marie Presley (†54). A dnes sa s ňou v rodinnom sídle Graceland konala posledná rozlúčka. Po dojímavých slovách mamy Priscilly, našla zosnulá americká speváčka večný odpočinok vedľa svojho syna Benjamina (†28) a slávneho otca Elvisa (†42).

Bol to obrovský šok, keď minulý týždeň vo štvrtok verejnosť obletela správa o náhlej hospitalizácii Lisy Marie Presley. Do nemocnice ju odviezli po zástave srdca. Ešte väčšia rana však prišla v piatok ráno, keď jej mama Priscilla oznámila, že jej milovaná dcéra zomrela. Dnes, presne 10 dní od tejto smutnej správy, sa v americkom Memphise konala posledná rozlúčka. 

Galéria: Lisa Marie Presley

Rodina a blízki priatelia sa so speváčkou lúčili v rodinnom sídle Graceland, ktorý bol domovom Elvisa Presleyho. Hneď po smútočnom prejave talentového manažéra Jerryho Schillinga, sa o slovo prihlásila zdrvená mama. „Prečítam vám niečo, čo pre vás všetkých napísala moja vnučka, a toto hovorí za všetko,“ uviedla svoju reč Priscilla.

„Nemám poňatia, ako mám svoju matku vyjadriť slovami. Pravda je taká, že je toho príliš veľa. Lisa Marie Presley bola ikonou, vzorom, superhrdinkou pre mnohých ľudí na celom svete, ale pre mňa bola mama ikonou, vzorom a superhrdinou oveľa viac spôsobmi,“ reprodukovala vnučkine slová. „Ani teraz nemôžem vyjadriť, čo sa o nej dá povedať, ale ako vždy hovorila - urobím, čo je v mojich silách.“

POHREB Lisy Marie Presley
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

A potom prečítala z básne s názvom "Stará duša", ktorá bola napísaná o živote Lisy Marie. „Čas samozrejme preletel. Až došlo k tragédii. Vedela, že sa to blíži ku koncu. Niektorí by povedali, že cítila vinu preživšej, ale jej smrťou bolo zlomené srdce. Teraz je doma tam, kde vždy patrila, ale môjmu srdcu chýba jej láska,“ zahlásila Priscilla, ktorá týmito slovami zrejme narážala na samovraždu Lisinho syna Benjamina, ktorý sa zabil v roku 2020 vo veku 27 rokov. 

Na záver Priscilla všetkým poďakovala a neubránila sa slzám. „To hovorí za všetko a ďakujem vám všetkým, že ste tu... Naše srdcia sú zlomené. Lisa, všetci ťa milujeme,“ dodala. Verejná bohoslužba sa konala v kaštieli v sídle Graceland v americkom Memphise. Zúčastnili sa jej všetci členovia rodiny. 

Miestom jej posledného odpočinku sa podľa slov dcéry Riley stalo práve rodinné sídlo Graceland, kde je pochovaná vedľa syna Benjamina. Okrem neho je tam pochovaný aj samotný Elvis, jeho matka Gladys Presley, Elvisov otec Vernon Presley aj babička Minnie Mae. 

POHREB Lisy Marie Presley
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Priscilla PresleyLisa Marie Presley
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu