Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Taylor Swift musí riešiť nepríjemný problém: ČELÍ ŽALOBE, obvinili ju z plagiátorstva!

Taylor Swift je odvinená z plagiátorstva. Zobraziť galériu (10)
Taylor Swift je odvinená z plagiátorstva. (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Musí riešiť nepríjemné problémy. Svetoznáma speváčka Taylor Swift (32) čelí obvineniam z toho, že jej booklet k albumu Lover až nápadne pripomína rovnomennú knihu od autorky Teresy La Dart, ktorá bola vydaná v roku 2010. Spisovateľka požaduje odškodné vo výške 1 milión eur!

Spisovateľka žaluje Taylor za to, že podľa nej bola jej kniha použitá ako predloha k farbám a schémam jej albumu Lover, ktorý vyšiel o 9 rokov neskôr ako kniha od La Dart. Celý spor už rieši súd, ktorý sa rozhodne nudiť nebude.

Taylor Swift
Zobraziť galériu (10)
Taylor Swift  (Zdroj: SITA)

V súdnom spise, na ktorý sa odvoláva magazín TMZ, sa uvádza, že dielo tejto autorky bolo použité k tomu, aby dalo vzhľad speváčkinmu albumu. Podľa právnych zástupcov La Dart sa booklet až náramne podobá na jej knihu.

„Taylor Swift si prelistovala túto knihu a rozhodla sa, že ukradne dizajn z knihy a takmer o dekádu neskôr ho použije a bude vydávať za svoj. Podobnosti medzi týmito dielami sú až príliš veľké na to, aby sme to mohli označiť za náhodu," dodali právnici.

Taylor Swift musí riešiť
Zobraziť galériu (10)

Na prvý pohľad sa môže zdať, že ide iba o drobnosť, ale La Dart je skalopevne presvedčená, že boli porušené autorské práva. Preto sa rozhodla, že ako odškodné bude požadovať 1 milión dolárov. Len počas prvého týždňa predaja albumu Lover sa predalo takmer 700 tisíc kópii.

Viac o téme: Taylor Swift
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu