Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

POSLEDNÁ ROZLÚČKA s Oliviou Newton-John (†73): Takto sa svet rozlúči so Sandy!

Olivia Newton-John Zobraziť galériu (4)
Olivia Newton-John (Zdroj: profimedia.sk)

MELBOURNE - Pohreb britsko-austrálskej herečky a speváčky Olivie Newton-Johno so štátnymi poctami sa uskutoční v austrálskom štáte Viktória. Oznámil to vo štvrtok premiér tohto štátu Daniel Andrews. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Herečka zomrela v pondelok vo veku 73 rokov a jej rodina podľa Andrewsa prijala ponuku Viktórie na štátny pohreb. Premiér presné miesto a dátum neoznámil. Jeho úrad ešte diskutuje s herečkinými príbuznými o ďalších podrobnostiach. "Bude to však viac koncert než pohreb, hodný obyvateľky štátu Viktória, ktorá prežila taký bohatý a štedrý život," napísal na Twitteri.

Olivia Newton-John sa narodila v septembri 1948 v meste Cambridge v Británii, avšak už ako päťročná sa s rodičmi presťahovala do Melbourne v austrálskej Viktórii. Zomrela 8. augusta v americkom štáte Kalifornia na následky rakoviny prsníka. Tú jej po prvý raz diagnostikovali už v roku 1992.

Túto country speváčku a herečku preslávila úloha Sandy v muzikálovom filme Pomáda (Grease) z roku 1978. Newton-John bola úspešná aj v 80. rokoch; v roku 1983 hrala vo filme Nebeský pár (Two of a Kind).

Od roku 1979 je nositeľkou Radu Britského impéria. V roku 1981 jej odhalili hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.

Viac o téme: Olivia Newton-John
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu