Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

PREKLIATE turné speváckej hviezdy: Po VRAŽEDNOM ÚTOKU STRELCA musel zrušiť koncert!

Harry Styles Zobraziť galériu (6)
Harry Styles (Zdroj: SITA)

KODAŇ - Celým Dánskom v nedeľu otriasla obrovská tragédia! V nákupnom centre Field’s v Kodani vyčíňal 22-ročný útočník so zbraňou, ktorý zabil troch ľudí. Incident ovplyvnil aj koncert jedného z najznámejších spevákov súčasnosti Harryho Stylesa (28), ktorý musel svoje vystúpenie zrušiť. Nešťastie sa odohralo neďaleko miesta, kde sa mala umelcova šou odohrať.

Aktuálne turné speváka Harryho Stylesa sprevádza jedno nešťastie za druhým. Prvá zastávka tejto koncertnej šnúry priniesla obrovskú drámu, keď jeden z návštevníkov koncertu spadol z 10-metrovej tribúny.

Jeho vystúpenie v Kodani sa včera zrušilo pre streľbu v nákupnom centre, ktoré je vzdialené zhruba 450 metrov od Royal Areny, kde sa mal Harryho koncert uskutočniť.

Podujatie malo začať približne o 20:00. Zarážajúce je, že tesne po streľbe vydali organizátori vyhlásenie, v ktorom informovali, že koncert prebehne podľa plánu. Po veľkej vlne kritiky sa však nakoniec rozhodli koncert zrušiť.

K celej situácii sa vyjadril aj samotný spevák. Prostredníctvom sociálnej siete Twitter napísal: „Tak, ako obyvateľov Kodane, aj mňa veľmi zasiahlo včerajšie nešťastie. Toto mesto mám veľmi rád. Ľudia sú tu veľmi milí a plní lásky. Moje myšlienky patria obetiam, ich rodinám a všetkým, ktorých táto tragédia zasiahla. Mrzí ma, že sme nemohli byť spolu. Prosím, dávajte si na seba pozor," povedal umelec.

K streľbe sa vyjadrili aj svedkovia, ktorí udalosť prežili na vlastnej koži. „Zrazu sme začuli streľbu. Myslím, že som počula 10 výstrelov. Potom sme začali utekať cez nákupné centrum a ukryli sme sa na toalete. Bolo nás tam približne 11. Veľmi sme sa báli, ale počkali sme tam, pokým to celé skončilo. Bola to hrozná skúsenosť," povedala žena menom Isabelle pre dánske médiá.

Obete tragédie sú podľa polície dvaja 17-roční obyvatelia Dánska a jeden obyvateľ Ruska, ktorý mal 47 rokov. Útočníkom má byť 22-ročný mladík, ktorý sa opísal ako „etnický Dán." Ten mal v minulosti psychické problémy. Podľa slov náčelníka polície Soerena Thomassena nič nenasvedčuje tomu, že sa jednalo o teroristický útok.

Viac o téme: Harry Styles
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu