Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Toto je hlas Sheldonovej mamy: Fíha, veď ona je dcérou slávneho Čecha!

René Slováčková Zobraziť galériu (3)
René Slováčková (Zdroj: Delimano)

PRAHA - Je asi len málo herečiek, ktoré majú na konte toľko dabovania, ako René Slováčková. Českí diváci ju poznajú napríklad ako hlas Mary Cooperovej zo seriálu Malý Sheldon. Vedeli ste však, že tu nejde iba o zhodu mien, ale blondínka je dcérou známeho Čecha?

Hudobník Felix Slováček oslávil v týchto dňoch 79. narodeniny. A medzi gratulantmi nechýbala ani dabingová herečka René Slováčková. 

René Slováčková a Felix Slováček
Zobraziť galériu (3)
René Slováčková a Felix Slováček  (Zdroj: Profimedia)

V tomto prípade nejde o žiadnu náhodnú zmenu mien, ale o najstaršiu dcéru známeho hudobníka. Mnohí si ich príbuzenský vzťah ani poriadne neuvedomovali, keďže dvojica sa spolu asi 30 rokov nerozprávala.

René totiž pochádza z prvého Felixovho manželstva a svojmu otcovi dlho nevedela odpustiť, že jej mamu Alenu opustil. „Nepovažujem ho za svojho otca,” vyhlásila dokonca kedysi drsne v jednom z rozhovorov. „Je to pre mňa cudzí človek. Ako otca vnímam skôr manžela mojej matky,” dodala. 

V posledných rokoch však nevraživosť ustúpila a René sa opäť začala stýkať aj so svojím biologickým otcom. 

Toto je hlas Sheldonovej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Bioscop)

René Slováčková je prevažne dabingová herečka, veľmi sporadicky sa vyskytuje v seriáloch v menších rolách. Výpočet jej dabingových úloh je však naozaj siahodlhý. 

Okrem Malého Sheldona môžeme z posledných rokov spomenúť seriály Squid Game, NCIS, Bridgertonovci, Dobrý doktor, Myšlienky zločinca, Oranžová je nová čierna, Koruna, Batesov motel, Arrow, či Chirurgovia. Len v tomto roku sa jej hlas už objavil v takmer 50 filmoch. 

Viac o téme: Felix SlováčekRené Slováčková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu