Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Extrémna posadnutosť českej herečky: Namiesto dokonalosti VYCHRTLÁ a NEŠŤASTNÁ!

Kateřina Klausová bola extrémne chudá a nešťastná. Zobraziť galériu (3)
Kateřina Klausová bola extrémne chudá a nešťastná. (Zdroj: Bohemia MP, Instagram KK)

PRAHA - Poruchy príjmu potravy nie je ľahké zvládnuť. Našťastie, herečke Kateřine Klausovej z filmu Špindl či seriálu Slunečná sa to podarilo. Nakoniec si uvedomila, že jej chorobná posadnutosť jedlom a dokonalým životom už nie je o zdravom životnom štýle... práve naopak. A tak vyhľadala odbornú pomoc.

Aktuálne sa vďaka Svetovému dňu duševného zdravia viacero aj známych tvárí rozhovorilo o tom, čím si vo svojom živote prešli. Ako si všimol denník Blesk, česká herečka Kateřina Klausová trpela ortorexiou, ktorá patrí do porúch príjmu potravy. 

Hoci ešte nie je oficiálne zaradená do zoznamu diagnóz, odborníci o nej hovoria už od roku 1997. Ide o posadnutosť jedlom, nie však jeho množstvom, ale najmä kvalitou. Na začiatku snaha o zdravý životný štýl pôsobí chvályhodne, kým sa nedostane do bodu, že nič iné nie je na svete dôležitejšie než kvalitné stravovanie. 

A k tomuto sa pridružujú aj sklony k perfekcionizmu. Všetko musí byť dokonale naplánované a "postihnutí" jedinci majú množstvo až nezmyselných rituálov, ktoré podľa vlastných pravidiel proste nemôžu porušiť. Rovnako to mala aj Kateřina – to, ako porucha prebiehala u nej, si môžete prečítať v priloženej galérii.  

Galéria: Herečka Kateřina Klausová bojovala s poruchou príjmu potravy

Herečka svoje rozprávanie ilustrovala aj fotografiu svojej postavy v čase, keď trpela spomínanou poruchou. Hoci pri ortorexii zvyčajne nejde o snahu schudnúť, blondínka priznala, že ona osobne sa neustále cítila príliš tučná. 

Extrémna posadnutosť českej herečky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram KK)

Táto porucha sa dokonca odzrkadlila aj na jej správaní. Odmietala pozvania na večierky, pretože bola posadnutá cvičením. Mala pocit, že ju žiadny muž nechce, pritom na nich mala neúnosné nároky. Dokonca priznala, že ostatných neustále ohovárala, pretože žili inak ako ona.

Napriek tomu spokojná nebola ani ona sama. „Ľudia, ja som bola taká nešťastná,” napísala vo svojom príbehu. Nakoniec si ale uvedomila, že problém bude práve v nej a vyhľadala pomoc. „Aj keď je to poriadna fuška, tak heuréka! Ide to!” uviedla nadšene. Poruchou trpela asi od 16 rokov. Dnes už je viac-menej v poriadku, ale stále sa snaží na sebe pracovať a spoznávať samu seba.

Extrémna posadnutosť českej herečky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram KK)
 

Viac o téme: Kateřina Klausová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu