Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zomrel svetoznámy americký moderátor Larry King (†87): Podľahol koronavírusu!

Larry King Zobraziť galériu (5)
Larry King (Zdroj: TASR)

LOS ANGELES - Legendárny americký moderátor Larry King zomrel v sobotu v nemocnici Cedars-Sinai v Los Angeles na komplikácie spojené s ochorením COVID-19. Mal 87 rokov. Uviedol to britský denník The Mirror s odvolaním sa na oznámenie spoločnosti Ora Media.

Začiatkom roka informovala stanica CNN na svojej stránke, že moderátor Larry King mal pozitívny test na ochorenie COVID-19 a od vianočných sviatkov bol hospitalizovaný v nemocnici v Los Angeles v americkom štáte Kalifornia. Práve zákerný koronavírus sa mu stal osudným.

Larry King
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram)

Známy televízny a rozhlasový moderátor v rokoch 1985-2010 moderoval reláciu Larry King Live na stanici CNN, v ktorej absolvoval rozhovory s viacerými prezidentskými kandidátmi, populárnymi osobnosťami, športovcami, filmovými hviezdami i bežnými ľuďmi.

King trpel cukrovkou 2. typu a mal dlhodobé zdravotné problémy so srdcom. Za svoj život prekonal niekoľko infarktov a v roku 1987 mu voperovali bypass. King v roku 2017 oznámil, že sa podrobil operácii, pri ktorej mu úspešne odstránili nádor z pľúc.

O dva roky neskôr absolvoval ďalší zákrok v súvislosti so srdcom. Známy moderátor v roku 1988 založil nadáciu na pomoc ľuďom so srdcovými chorobami Larry King Cardiac Foundation, píše na svojej webovej stránke stanica BBC.

King má za sebou viacero manželstiev a je otcom piatich detí. Jeho syn Andy zomrel v júli 2020 na následky infarktu a dcéra Chaia zomrela v auguste toho istého roka krátko po tom, ako jej diagnostikovali rakovinu pľúc.

Zomrel svetoznámy americký moderátor
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Larry King
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu