Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Bizarné Vianoce v kráľovskej rodine: Preboha! Fakt si dávajú toto?

Členovia kráľovskej rodiny. Zobraziť galériu (6)
Členovia kráľovskej rodiny. (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Nečakané! Život členov britskej kráľovskej monarchie podlieha protokolu a istým pravidlám. Aj počas najkrajších sviatkov roka sa riadia istým zvyklosťami a tradíciami. Jednou z nich je i to, že sa obdaruvávajú poriadne zvláštnymi darmi.

Žiadna klasika! Vyzerá to tak, že Vianoce v britskej monarchii sú plné prekvapení. Aspoň čo sa darčekov týka. Na verejnosť preniklo, že Kráľovná Alžbeta II. a jej príbuzní v tomto prípade odsúvajú strojenosť bokom. 

Ako informujú viaceré zahraničné portály, už viackrát sa obdarovali poriadne bizarnými vecami. Princ Harry v roku 2013 daroval svojej babičke kúpaciu čiapku s vulgárnym nápisom - Život je sviňa!. Podľa životopisca Briana Hoey sa veľmi pobavila a bola ňou nadšená. Harryho manželka Meghan počas prvých Vianoc v monarchii obdarovala kráľovnú spievajúcim škrečkom. Tá údajne spustila obrovský smiech a vtipkovala, že bude robiť spoločnosť jej štvornohým psím miláčikom.  

Vtipný je i dar, ktorý dala Harrymu vojvodkyňa Kate. Bolo to v čase, keď ešte nemal partnerku. A tak mu švagriná dala instatnú bábiku, ktorá sa mala po ponorení do vody zväčšiť. Občas stavila aj na praktickejšie veci. Svojich blízkych obdarovala napríklad vlastnoručne vyrobeným džemom. 

Zaujímavý je aj dar, ktorý od svojej sestry Anne dostal princ Charles. Obdarovala ho špeciálnym koženým sedadlom na záchod. ktoré si následník trónu so sebou berie na rôzne pracovné cesty.

Viac o téme: Kráľovská rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu