Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Uletená krádež v Buckinghamskom paláci: Kráľovná v šoku… Zamestnanec dražil jej veci na nete!

Britskú kráľovnú Alžbeta II. pripravil jej zamestnanec o poriadny balík peňazí. Zobraziť galériu (4)
Britskú kráľovnú Alžbeta II. pripravil jej zamestnanec o poriadny balík peňazí. (Zdroj: TASR/Buckingham Palace via AP)

LONDÝN - Britská kráľovská rodina v poslednom období púta čoraz viac pozornosti. O titulky v médiách sa postaral aj jeden zo zamestnancov Buckinghamského paláca. Vykonal totiž krádež, pri ktorej sa mnohí chytajú za hlavu - svoj lup okato predával v aukcii na internete!

Myslel si, že v korona-chaose sa jeho „drobná“ krádež stratí. To by však na ňu nemohol upozorniť priamo na internete. Zamestnanec paláca Adamo Canto podľa serveru MailOnline v priebehu deviatich mesiacov ukradol predmety v hodnote 100 tisíc libier, čo je v prepočte na eurá viac ako 110 tisíc. 

Galéria: Kráľovná Alžbeta II. a princ Phillip

Jeho lup obsahoval napríklad medaily Za zásluhy, konkrétne Rád spoločníkov cti a Kráľovský rád Vikóriin, podpísané fotografie vojvodu z Cambridgeu, princa Williama a Kate Middleton či fotografie z kráľovského banketu k príležitosti návštevy prezidenta USA Donalda Trumpa. Tieto predmety následne ponúkal na aukčnom portáli Ebay a 37 z nich sa mu dokonca podarilo úspešne predať. 

Na základe výzvy kupci niektoré predmety vrátili, no viacero z nich sa nepodarilo získať späť. Okresný súd vo Westministri ho na základe priznania viny prepustil na kauciu, jeho prípad a možný trest bude v nasledujúcich týždňoch riešiť Korunný súd v Southwarku. Zlodej pracoval pre palác od roku 2015.

Viac o téme: Alžbeta II.Buckinghamský palác
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu