Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Už je to tu! Meghan a princ Harry sa stali rodičmi: Vojvodkyňa porodila!

Meghan Markle a princ Harry sa stali rodičmi. Zobraziť galériu (4)
Meghan Markle a princ Harry sa stali rodičmi. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Už týždeň médiá po celom svete špekulujú, či je dieťa princa Harryho a jeho manželky Meghan (37) už na svete. Dvojica sa totiž svojho vytúženého potomka mala dočkať už pred týždňom, termín pôrodu sa však nakoniec posunul... A práve dnes je ten deň D.

16:00 - Vyjadrenie čerstvého otecka princa Harryho: „Áno, som vzrušený z toho, že Meghan a ja sme sa dočkali chlapčeka skoro ráno, zdravého chlapčeka. Mama aj dieťa sa majú neuveriteľne dobre. Je to ten najúžasnejší zážitok, aký som si kedy mohol predstaviť. Obaja sme absolútne nadšení a vďační za všetku lásku a podporu každého tam von, bolo to úžasné, tak som sa s tým len chcel so všetkými podeliť. Stále premýšľame nad menami, áno, dieťa bolo dlho očakávané, tak sme mali čas o tom premýšľať – ale to je ďalší krok.“

15:50 - Oficiálne stanovisko kráľovského paláca: „Jej veličenstvo Vojvodkyňa zo Sussexu priviedla v poriadku na svet syna o 5:26 ráno. Dieťa váži 3260 gramov. Vojvoda zo Sussexu bol prítomný pri pôrode. Kráľovná, Vojvoda z Edinburgu, Princ z Walesu, Vojvodkyňa z Cornwall, Vojvoda a Vojvodkyňa z Cambridgu, Lady Jane Fellowes, Lady Sarah McCorquodale a Earl Spencer boli informovaní a sú potešení z novinky. Matka vojvodkyne, Doria Ragland, ktorá je radosťou bez seba z príchodu jej prvého vnúčaťa, je s jej veličenstvom vo Frogmore Cottage. Jej veličenstvo a jej dieťa sú v poriadku."

Kráľovská rodina vydala oficiálne vyhlásenie.
Zobraziť galériu (4)
Kráľovská rodina vydala oficiálne vyhlásenie.  (Zdroj: www.royal.uk)

15:49 - Bábätko prišlo na svet už o 5:26 ráno a vážilo 3260 gramov.

15:41 - Kráľovský palác sa teší z ďalšieho potomka. „Vojvodkyňa aj dieťa sú obaja zdraví a v poriadku. Dvojica ďakuje všetkým za ich záujem a podporu počas tejto pre nich špeciálnej chvíle v živote," napísali na oficiálny instagramový profil Sussex Royal.

15:40 - Vojvodkyňa porodila! Meghan a Harry sa tešia z chlapčeka.

15:39 - Na obrázku je Frogmore Cottage v anglickom Windsore. Nový dom Meghan a Harryho, kam privedú svojho prvorodeného potomka.

Do tohto domu privedú svojho potomka.
Zobraziť galériu (4)
Do tohto domu privedú svojho potomka.  (Zdroj: Profimedia)

15:23 - Zo Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Írska prišlo prvé oficiálne vyhlásenie: „Vojvodkyňa začala mať pôrodné bolesti v skorých ranných hodinách. Vojvoda zo Sussexu bol po boku jej veličenstva. Stanovisko bude čoskoro."

Vojvodkyňa Meghan má podľa oficiálneho vyhlásenia od rána pôrodné bolesti.
Zobraziť galériu (4)
Vojvodkyňa Meghan má podľa oficiálneho vyhlásenia od rána pôrodné bolesti.  (Zdroj: The Royal Family)

  • Vojvodkyňa avizovala, že by chcela domáci pôrod. Stále však nie je jasné, kde nakoniec rodí. 
     
  • „Začalo to dnes v skorých ranných hodinách, kedy vojvodkyňa začala rodiť a vojvoda bol po jej boku,“ uviedol zdroj z okolia kráľovskej rodiny Rhiannon Mills. 
     
  • Už pred tromi dňami britská stávková kancelária tvrdila, že dieťa Harryho a Meghan sa už narodilo. Prerušili preto stávkovanie na to, v ktorý deň sa dieťa narodí. 
     
  • Tehotenstvo vojvodkyne Meghan kráľovská rodina oznámila v októbri. Odvtedy sa špekulovalo, že to bude dievčatko. 

Viac o téme: Meghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu