Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Posmrtné záležitosti okolo zosnulého Playboy kráľa: Jeho osobné veci skončia na dražbe

Hugh Hefner Zobraziť galériu (4)
Hugh Hefner (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Fanúšikovia zosnulého amerického podnikateľa a vydavateľa Hugha Hefnera budú môcť získať jeho ikonické čierne hodvábne pyžamo, červený župan či bielu kapitánsku čiapku. Všetky menované predmety, a mnoho ďalších, bude v ponuke dvojdňovej dražby aukčného domu Julien’s, ktorá sa začne 30. novembra.

Známy červený župan zakladateľa pánskeho magazínu Playboy by sa mohol podľa odhadov predať za päťtisíc dolárov (v prepočte zhruba 4 320 eur) a pyžamo za tisíc až dvetisíc dolárov (860 - 1 730 eur). Celý výťažok z aukcie poputuje na konto Hefnerovej nadácie, ktorá vznikla v roku 1964 na podporu občianskych práv a slobôd.

„Či to bolo pretváranie jeho spoločnosti na jednu z najznámejších globálnych značiek v dejinách alebo obhajoba spoločenských, sexuálnych a občianskych práv, môj otec viedol výnimočný život ako vydavateľský, spoločenský a kultúrny priekopník a zanechal po sebe odkaz, na ktorom bude ďalej pracovať jeho nadácia,“ vyjadrila sa v stanovisku Hefnerova dcéra Christie, ktorá v súčasnosti vedie nadáciu.

Ďalšie predmety, ktoré sú v ponuke aukcie, sú napríklad jedna z jeho fajok, kompletná zbierka zviazaných vydaní Playboya, pôvodný kľúč od Playboy Clubu, jeho hviezda z hollywoodskeho Chodníka slávy, ktorú mal vo svojom sídle, či manžetové gombíky s logom Playboya. Záujemcovia si budú môcť dražené predmety pozrieť počas štvordňovej výstavy, ktorá sa začne 26. novembra. Hefner zomrel 27. septembra 2017 vo veku 91 rokov na zlyhanie srdca a pľúc v jeho Playboy Mansion.

Viac o téme: Hugh Hefner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu