Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rasizmus totálne pochoval slávnu Roseanne: TOTO bude ľutovať do konca života!

Roseanne Barr Zobraziť galériu (7)
Roseanne Barr (Zdroj: TASR/AP,SITA/AP)

WASHINGTON - Americká televízia ABC zrušila v utorok nové pokračovanie obľúbeného komediálneho seriálu Roseanne po tom, čo predstaviteľka hlavnej hrdinky Roseanne Barrová zverejnila na Twitteri rasistickú poznámku o bývalej a veľmi blízkej poradkyni prezidenta Baracka Obamu Valerie Jarrettovej. Túto poprednú afroamerickú aktivistku prirovnala k opici. Informovali o tom tlačové agentúry AP a DPA.

Prezidentka spoločnosti ABC Entertainment Channing Dungeyová vyhlásila, že poznámka "je odporná, hnusná a nezlučiteľná s našimi hodnotami a rozhodli sme sa program zrušiť".

Nové pokračovanie seriálu Roseanne, ktoré začala stanica ABC vysielať na jar, sa stalo nečakaným veľkým hitom televízie. Oživený seriál bol obzvlášť obľúbený medzi mnohými konzervatívnymi divákmi, pretože Barrovej postava vyjadrila podporu prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

Barrová v utorok už skôr v tvíte napísala, že Jarrettová je plodom Moslimského bratstva a "Planéty opíc". Narážala tým na kultový sci-fi film o planéte, kde žijú inteligentné opice, a na jedno z najväčších islamských hnutí so znakmi fundamentalizmu, ktoré určité štáty zaraďujú k teroristickým organizáciám.Neskôr, ešte pred zrušením seriálu, sa za "zlý vtip" ospravedlnila. Tvít vymazala.

Viac o téme: Roseanne Barr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu