Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Návrat kreslenej legendy: Hlas leviemu kráľovi požičia nová hollywoodska hviezda

Jon Favreau Zobraziť galériu (2)
Jon Favreau (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Americký herec, filmár a hudobník Donald Glover nahovorí Simbu v hranom remakeu animovaného filmu Leví kráľ (1994). Prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter to oznámil režisér snímky Jon Favreau. Tridsaťtriročný rodák z Kalifornie prepožičia hlas Simbovi už ako dospelému levovi.

Favreau, ktorí stojí aj za titulom Kniha džungle (2016), zároveň oznámil, že sa na novinke bude podieľať aj herec James Earl Jones. Ten nahovorí Simbovho otca Mufasu, ktorému prepožičal hlas aj v pôvodnej animovanej snímke.

Scenár k novej verzii obľúbeného filmu napíše Jeff Nathanson. Tvorcovia v snímke tiež použijú aj skladby, ktoré odzneli v origináli. Na nakrúcanie v losangeleských štúdiách použijú špeciálne technológie.

Na réžii pôvodnej snímky Leví kráľ spolupracovali Roger Allers a Rob Minkoff. Svoje hlasy postavičkám v pôvodnom znení prepožičali napríklad Matthew Broderick, Jim Cummings, Jeremy Irons, Rowan Atkinson alebo Whoopi Goldberg. Snímka získala štyri nominácie na Oscara, pričom dve z nich premenila na víťazstvo - Hansa Zimmera ocenili v kategórii Najlepšia pôvodná filmová hudba a Elton John a Tim Rice dostali cenu americkej Akadémie filmových umení a vied vďaka skladbe Can You Feel the Love Tonight.

Donald Glover je známy ako Troy Barnes z komediálnej série Späť do školy (2009 - 2015). Zahral si tiež vo filmoch Mystery Team (2009), Ako na to (2013), Vzkriesenie démona (2015), Marťan (2015) či Magic Mike XXL (2015). Je tvorcom seriálu Atlanta (2016), v ktorom tiež účinkuje a za ktorý získal napríklad dva Zlaté glóbusy. Venuje sa tiež hudbe, ktorú tvorí pod pseudonymom Childish Gambino. Na konte má tri štúdiové albumy Camp (2011), Because the Internet (2013) a "Awaken, My Love!" (2016). 

Viac o téme: Jon FavreauLeví kráľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu