Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dojemné gesto kontroverzného Borata: Pozrite, na čo daroval milión dolárov!

Sacha Baron Cohen a Isla Fisher Zobraziť galériu (8)
Sacha Baron Cohen a Isla Fisher (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Anglický komik a herec Sacha Baron Cohen, známy ako Borat, a jeho manželka, herečka Isla Fisher, darovali milión dolárov (v prepočte približne 913-tisíc eur) na pomoc deťom v Sýrii.

Reagovali tak na vianočnú výzvu nedeľníka The Sunday Times s cieľom ochrániť 250-tisíc sýrskych detí pred možným vypuknutím osýpkovej nákazy v krajine. Dvojica cez výzvu prispela 500-tisíc dolárov (456-tisíc eur) neziskovej organizácii Save the Children, ktorá za to zaobstará vakcíny proti spomínanému ochoreniu. Ďalšieho pol milióna darovali humanitárnej organizácii International Rescue Committee, ktorú riadi anglický politik David Miliband.

Sacha Baron Cohen je známy vďaka stvárneniu viacerých kontroverzných satirických postáv. Predstavil sa ako britský rapper z predmestia Ali G, ako kazašský reportér Borat Sagdijev nastavil zrkadlo americkej spoločnosti v komédii Borat: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa (2006) a ako homosexuálny fashionista zosmiešnil módny priemysel vo filme Brüno (2009). V roku 2012 si v Diktátorovi zahral admirála generála Aladeena, ktorý sa po smrti Kim Čong Ila považuje za posledného mohykána medzi diktátormi a zo všetkých síl sa snaží svoju krajinu uchrániť pred demokraciou. Barona Cohena diváci mohli vidieť aj vo filmoch Rýchlo a desivo: Šialené preteky (2006), Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street (2007), Hugo a jeho veľký objav (2011) a v roku 2012 sa predstavil aj v adaptácii románu Victora Huga Bedári (1862), kde stvárnil pána Thénardiera. 

Isla Lang Fisher odštartovala hereckú kariéru v jednej z austrálskych televízií. Známa je napríklad z komédií ako Scooby-Doo (2002), Ako uloviť družičku (2005), Amorov úlet (2006), Piráti ciest (2007), Spoveď nákupnej maniačky (2009) alebo Baby na ťahu (2012). Objavila sa aj v snímkach Veľký Gatsby (2013) či Podfukári (2013). 

Viac o téme: USALos AngelesSacha Baron CohenIsla Fisher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu