Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mulder a Scullyová opäť spolu: Tomuto už fanúšikovia neverili!

Gillian Anderson a David Duchovny Zobraziť galériu (10)
Gillian Anderson a David Duchovny (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Americká televízia Fox dala zelenú novým častiam obľúbeného mysteriózneho seriálu Akty X (1993 - 2002). Informoval o tom portál Deadline. Pripravovaná séria bude pozostávať zo šiestich častí, v ktorých si úlohy agentov FBI Foxa Muldera a Dany Scullyovej zopakujú David Duchovny a Gillian Anderson.

Tvorcom a výkonným producentom projektu je Chris Carter, ktorý stál aj za pôvodným seriálom. „Vnímam to ako 13-ročnú reklamnú prestávku,“ vyjadril sa Carter, podľa ktorého je práve teraz ideálny čas na uvedenie nových epizód.

O čo presne v nových častiach pôjde, zatiaľ nie je známe. Tvorcovia však už oznámili, že chcú začať nakrúcať v lete. Produkcie sa ujali spoločnosti 20th Century Fox TV a Ten Thirteen Prods. O obnovení seriálu rokovali približne rok, pričom Gary Newman z televízie Fox v januári uviedol, že riešili predovšetkým organizačné záležitosti. „Mali sme tú česť pracovať s Chrisom na všetkých deviatich sezónach Aktov X, ktoré boli pre nás jednou z najhodnotnejších tvorivých skúseností v našich kariérach. Bol to svetový fenomén, ktorý ovplyvnil popkultúru,“ vyjadrili sa Dana Walden a Gary Newman z Fox Television Group. 

Seriál Akty X priniesol na obrazovky príbeh spomínaných agentov, ktorí riešili mysteriózne prípady. Počas vyšetrovania sa dozvedali o rôznych konšpiráciách týkajúcich sa napríklad aj mimozemšťanov. Kým Mulder týmto informáciám verí, jeho kolegyňa je pragmatickejšia. Seriál sa dočkal deviatich sezón a dvoch filmových pokračovaní Akty X (1998) a Akty X: Chcem veriť (2008). Aktom X udelili trikrát Zlatý glóbus ako najlepšiemu dramatickému seriálu. V roku 1997 toto ocenenie získali aj hlavní hereckí predstavitelia. Seriál priniesol tvorcom aj 16 cien Primetime Emmy. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu