Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Billa Cosbyho už vyšetruje polícia: Dievčatá najprv opil, potom sa ukájal!

Judy Huthová a Bill Cosby Zobraziť galériu (16)
Judy Huthová a Bill Cosby (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Polícia v Los Angeles začala vyšetrovať údajné sexuálne zneužívanie, ktorého sa mal dopustiť známy komik Bill Cosby. K sexuálnemu útoku vraj došlo v roku 1974 a obeť Judy Huthová mala vtedy len 15 rokov.

Vyšetrovanie sa začalo po tom, čo sa Huthová stretla v piatok s vyšetrovateľmi, oznámila Jane Kimová z losangelskej polície. Huthová podala na Cosbyho žalobu tento týždeň v utorok. Tvrdí, že komik jej a jej o rok staršiu kamarátku opil v tenisovom klube a potom sa s jej vynútenou pomocou sám ukájal. O veku oboch dievčat bol vraj informovaný. Traumatický zážitok podľa žaloby spôsobil Huthovej psychickú ujmu, s ktorej následkami sa potýka celý doterajší život.

Podľa advokátky Glorie Allred sa Huthová zišla na 90 minút s dvoma detektívmi. "Poskytneme im všetky dôkazy, ktoré (klientka) má," oznámila Allred. Polícia zatiaľ o vyšetrovaní nezverejnila žiadne podrobnosti. Policajný veliteľ Charlie Beck len vyzval všetky ďalšie možné obete zneužívania, ktorého sa mal Cosby dopustiť, aby sa nebáli ísť na políciu a pohovoriť si s detektívmi.
Už skôr komika obvinila iná žena, herečka Barbara Bowmanová, z údajného znásilnenia v roku 1985, keď jej bolo ešte len 17. Vraj sa vtedy hanbila incident zverejniť, odhodlala sa k tomu až teraz, kedy s podobným príbehom vystúpili aj iné ženy.

Moderátorka Janice Dickinsonová v polovici novembra v televíznom rozhovore vyhlásila, že ju Cosby znásilnil pri schôdzke v roku 1982. Informáciu vraj chcela zverejniť už vo svojej autobiografii vydanej v roku 2002, na radu svojho právneho zástupcu vraj ale príslušné pasáže nakoniec vyškrtla. Právnici Cosbyho tvrdia, že všetky obvinenia sú ohováraním a ich cieľom je slávneho herca pošpiniť.

Kvôli škandálom americká televízna stanica NBC nedávno zrušila chystané natáčanie nového seriálu s Cosbym. Takisto internetová televízia Netflix oznámila, že posúva štart nového programu s názvom Bill Cosby 77. Pôvodne sa mal vysielať od 28. novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu