Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Red Hot Chili Peppers poctivo makajú na novom albume: Ešte stále však nemajú producenta!

Red Hot Chili Peppers Zobraziť galériu (8)
Red Hot Chili Peppers (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americká kapela Red Hot Chili Peppers už zložila tridsať piesní na svoju pripravovanú jedenástku štúdiovku, no stále nevybrala producenta albumu. V rozhovore pre portál Noise 11 to uviedol gitarista Josh Klinghoffer.

"Pracujeme každý deň, už sme zložili tridsať piesní. Je to v podstate ako pri predchádzajúcom albume (I'm With You z roku 2011), ktorý bol mojim prvým s Chili Peppers. Vtedy sme nahrali päťdesiat skladieb a tých sedemnásť, ktoré neskončili na albume, sme vydali dodatočne. Teraz sme sa tomu chceli vyhnúť, ale už teraz ich máme tridsať," vyhlásil Klinghoffer s tým, že na novinke zatiaľ pracujú bez producenta.

Ostatných šesť albumov Red Hot Chili Peppers produkoval Rick Rubin, či tomu tak bude aj teraz, zatiaľ nie je známe. "Rick sa normálne zapojí do procesu, keď riešime aranžmány, no zatiaľ sa tak nestalo, čo mi osobne vyhovuje. Páči sa mi spôsob, akým to robíme teraz. Ešte sme si nevybrali producenta, takže možné je všetko," dodal Klinghoffer. 

Red Hot Chili Peppers sa na hudobnej scéne pohybujú od roku 1983. Preraziť sa im podarilo v roku 1991 s piatym albumom Blood Sugar Sex Magik. Na konte majú desať štúdioviek, medzi ktorými sú počiny ako One Hot Minute (1995), Californication (1999), By The Way (2002) a Stadium Arcadium (2006). Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under The Bridge, Scar Tissue, Californication, Otherside, By The Way, Dani California, Can't Stop či Give It Away. Celosvetovo predali už viac ako 80 miliónov kópií nahrávok, získali šesť cien Grammy, jednu BRIT Award či desať MTV Video Music Awards. V roku 2012 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu