Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Televízia strápnila hollywoodsku hviezdu: Verejné ospravedlnenie!

Zábavný fakt podľa televízie E! - Michaelovi J. Foxovi diagnostikovali Parkinsovu chorobu v 1991. Zobraziť galériu (7)
Zábavný fakt podľa televízie E! - Michaelovi J. Foxovi diagnostikovali Parkinsovu chorobu v 1991. (Zdroj: SITA, E!)

LOS ANGELES - Americká televízia E! sa ospravedlnila hercovi Michaelovi J. Foxovi za to, že počas vysielania označila informáciu o jeho chorobe za vtipný fakt.

Televízia počas príchodu hercov na udeľovanie Zlatých glóbusov umiestnila do vysielania oznam: "Michaelovi J. Foxovi v roku 1991 diagnostikovali Parkinsonovu chorobu". Titulok zaraďoval oznam ku vtipným faktom, čo zapríčinilo okamžité pobúrenie viacerých divákov. "Toto nie je v žiadnom prípade vtipný fakt," napísala jedna z diváčok na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Vedenie televízie reagovalo na nešťastnú udalosť okamžite. "Ľutujeme necitlivé označenie Parkinsonovej choroby Michaela J. Foxa v našom vysielaní. Rozumieme vážnosti choroby a úprimne sa ospravedlňujeme," uviedla televízia pre portál Hollywood Reporter.

Zábavný fakt podľa televízie
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: E!)

Michael J. Fox sa narodil v júni 1961 ako Michael Andrew Fox. Známym sa stal účinkovaním v sitkome Rodinné putá (1982 - 1989), za ktorý dostal tri ceny Emmy a Zlatý glóbus. Vo svete filmu sa preslávil najmä zásluhou sci-fi trilógie Návrat do budúcnosti (1985, 1989, 1990). Následne si zahral vo filmoch ako Policajtovi v pätách (1991), Doktor Hollywood (1991), Život s Mikeyom (1993), Z lásky alebo pre peniaze (1993), Nenásytní (1994) či Mars útočí! (1996).

V seriáli Všetci starostovi muži (1996 - 2002) stvárnil Mikea Flahertyho, za čo mu udelili cenu Emmy, dve Screen Actors Guild Awards a tri Zlaté glóbusy. Ďalšiu cenu Emmy si pripísal aj za hosťovanie v seriáli Rescue Me (2004 - 2011) z roku 2009. Okrem toho sa predstavil aj v piatich epizódach seriálu Dobrá manželka (2009) a sitkome The Michael J. Fox Show, v ktorom stvárnil otca troch detí trpiaceho degeneratívnym ochorením nervového systému, teda prakticky sám seba.

Michael J. Fox tiež nahovoril Myšiaka Stuarta Littlea v rovnomennej filmovej trilógii (1999, 2002, 2006). Od roku 2002 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Herca v aktuálnom ročníku Zlatých glóbusov nominovali v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v seriáli - komédii alebo muzikáli. Ocenenie však nezískal.

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.hollywoodreporter.com a archívu agentúry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu