Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Operný zázrak: Len 9-ročné dievčatko rozplakalo porotu aj celý svet!

Amira Willighagen neuveriteľným hlasom ohúrila porotu, Simona Cowella aj internetových fanúšikov. Zobraziť galériu (4)
Amira Willighagen neuveriteľným hlasom ohúrila porotu, Simona Cowella aj internetových fanúšikov. (Zdroj: YouTube)

HOLANDSKO – Neopísateľný zjav! Aj tak by sa dala opísať školáčka Amira Willighagen (9), ktorá nedávno skúsila šťastie na kastingu domácej talentovej súťaže. O tom, že sa narodila s diamantom v hrdle, svedčili už prvé tóny z jej hrdla. Výkon hodný opernej sirény prevalcoval porotu a dočkal sa uznania aj od obávaného kata Simona Cowella (54).

Priam neuveriteľné vystúpenie! Podobné a ešte krajšie superlatívy by si jednoznačne zaslúžila len deväťročná Amira Willighagen po tom, čo predviedla svoje spevácke umenie v populárnej súťaži Holanďania majú talent. Drobná slečna za mikrofónom sa totiž podujala na extrémne náročnú sopránovú áriu O Mio Babbino Caro, ktorá pochádza z opery Gianni Schicchi. Ak by sa rovnakého prevedenia dočkal samotný autor Giacomo Puccini, zrejme by plakal od dojatia spolu s porotou.

Napriek tomu, že Amira podala absolútne profesionálny výkon ostrieľanej speváčky, vokálnu lekciu u odborníka vraj nikdy nepodstúpila. Všetko sa údajne naučila podľa internetových videí vďaka svojmu súrodencovi. „Môj brat Vincent hrá na husle a aj ja som chcela niečo robiť. Tak som si pomyslela, že by som mohla spievať. A potom som počula operné skladby, ktoré sa mi zdali nádherné, takže vtedy som začala spievať,“ načrtla útla diva svoju cestu. Niet sa čo čudovať, že ako nevinný anjelik s kučeravými vláskami okamžite nadchla a dojala prítomnú porotu, ktorá ledva zadržiavala slzy.

Ohromujúce video prostredníctvom servera YouTube už malo možnosť vidieť takmer päť miliónov internetových užívateľov. Všimol si ho dokonca aj lovec talentov Simon Cowell, ktorý zábery zdieľal na Twitteri a pripojil obdivný komentár: „Toto mi práve poslali z Holanďania majú talent. Je to totálna hviezda!!“ Ako sa teda zdá, Amira má o budúcnosť už postarané. A jedného dňa si bude môcť povedať, že k nevídanému speváckemu prejavu sa dopracovala len vlastným úsilím ako samouk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu