Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Šokujúce odhalenie o milovanej »Popelke« Šafránkovej!

Libuše Šafránková spôsobila problémy režisérovi filmu o Popoluške. Zobraziť galériu (5)
Libuše Šafránková spôsobila problémy režisérovi filmu o Popoluške.

PRAHA - Paradox! Libuše Šafránková (60) je v Čechách aj na Slovensku milovaná hlavne vďaka rozprávke Tri oriešky pre Popolušku. Film nakrútil Václav Vorlíček (83), s ktorým spolupracovala aj na ďalších projektoch. Je teda zarážajúce, že práve k nemu sa herečka zachovala dosť kruto. Režisér sa totiž posťažoval na jej nespoľahlivosť a klamstvá. Mnohokrát sa vraj neváhala vyhovárať na smrť v rodine, aby sa vyhla pracovným povinnostiam. Filmár ironicky poznamenal, že za tie roky jej zomrelo asi trinásť babičiek.

Václav Vorlíček nakrútil množstvo obľúbených filmov. Vo viacerých sa objavila Libuše Šafránková. Okrem vianočnej klasiky Tri oriešky pre Popolušku našla svoje uplatnenie aj v snímke Ako utopiť doktora Mráčka alebo Koniec vodníkov v Čechách. 

Režisér teraz prehovoril, aké problémy mu po nakrúcaní herečka spôsobila. Hoci mu prisľúbila pomoc pri propagácii tohto projektu, na poslednú chvíľu plány zmenila. „Ona je úplne normálna. Zmení sa až vo chvíli, keď má dodržať nejaký sľub,” posťažoval sa v týždenníku Sedmička na nespoľahlivosť viacerými národmi milovanej „Popelky”.

O Šafránkovej je známe, že sa novinárom vyhýba. Je však prekvapujúce, keď rozhovor najprv sľúbi, a potom sa rozhodne inak. Režisér kedysi dokonca dohodol interview pre nemecký časopis, no vôbec to nedopadlo podľa jeho predstáv. Libuše totiž nedorazila. „Vo chvíli, keď z Berlína ide redaktorka s fotografom a ona mi urobí toto, tak je to prvotriedny podraz. Tým pre mňa končí,” vyhlásil filmár. „Za tie roky jej umrelo asi trinásť babičiek,” dodal znechutene, zrejme s narážkou na obľúbenú výhovorku známej herečky. 

Ak máte radi rozprávky, vyberte si z pestrej ponuky internetového kníhkupectva. Kliknite SEM!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu