Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Legendárna Popelka Šafránková po náročnej operácii: Učí sa dýchať!

Libuše Šafránková Zobraziť galériu (8)
Libuše Šafránková

PRAHA - Česká herečka Libuše Šafránková sa postupne zotavuje po operácii pľúc, ktorú nedávno podstúpila v pražskej Fakultnej nemocnici v Motole. Ako informoval denník Blesk, 61-ročnej rodáčke z Brna počas nej odobrali z pľúc útvar bližšie nešpecifikovanej veľkosti. Nemenovaný zdroj z okolia herečky navyše portálu iDNES.cz potvrdil, že jej diagnostikovali nádorové ochorenie. Po zákroku sa herečka učí rôzne techniky dýchania.

Ďalší zdroj z nemocnice sa pre Blesk vyjadril, že hoci bol Šafránkovej stav po operácii vážny, začala už s rehabilitáciami. Predstaviteľka Popolušky z rozprávky Tri oriešky pre Popolušku (1973) si v súčasnosti nacvičuje rôzne techniky dýchania, ktoré jej majú pomôcť odstrániť z pľúc hlien a zrazeniny. „Pani Šafránková už podstupuje respiračné cvičenia,“ uviedol anonym, podľa ktorého si personál myslí, že po úspešnej operácii bude čoskoro v poriadku. Pomôcť jej s tým má odhodlanie bojovať s chorobou i opora manžela Josefa Abrháma, ktorý herečku na klinike pravidelne navštevuje. 

Zdravotné problémy trápili Šafránkovú aj v minulosti. V roku 2009 musela z bližšie nešpecifikovaného dôvodu prerušiť nakrúcanie rozprávky Princezná pre draka (2011) a vlani prekonala zápal pľúc. 

Libuše Šafránková účinkovala v snímkach ako Babička (1971), Ako utopiť Dr. Mráčka alebo Koniec vodníkov v Čechách (1974), Princ a Večernica (1978), Brácha za všechny peníze (1978), Vrchni, prchni! (1980), Tretí princ (1982), Soľ nad zlato (1982), Vesničko má středisková (1985), Obecná škola (1991), Báječná léta pod psa (1997) či Donšajni (2013). Známa seriálová i divadelná herečka získala v roku 1997 Českého leva v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe za účinkovanie vo filme Kolja. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu