Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Bolka Polívku naháňajú veritelia: Dlhuje takmer 40 miliónov!

Bolek Polívka
Bolek Polívka (Zdroj: SITA)

BRNO - Ťažký deň! Schôdza veriteľov, ktorá sa bude konať dnes v Brne, rozhodne o ďalšom osude Farmy Bolka Polívku v Olšanoch na Vyškovsku. Tá je od 11. apríla v konkurze. Insolvenčný správca zatiaľ zahrnul do zoznamu 40 veriteľov s pohľadávkami v hodnote 39,5 milióna českých korún.

Vysnívaná farma Bolka Polívku je v úpadku. Herec má na konte dlhy a za chrbtom množstvo veriteľov, ktorí sa domáhajú svojich peňazí. Pri fyzickej inventúre majetku správca zistil, že dlhodobý hmotný a nehmotný majetok má hodnotu 42 miliónov českých korún (približne 1 600 000 €) a drobný hmotný majetok 430.000 korún (približne 16 000 €). Farmu teraz so súhlasom veriteľov stráži bezpečnostná agentúra.

Z podkladov, ktoré dlžník odovzdal správcovi, tiež vyplýva, že vlani hospodárila farma so stratou osem miliónov a tento rok do 7. marca strácali takmer pol milióna. Väz Polívkovi zlomilo vybudovanie wellness centra, na ktoré mu nestačili ani dotácie.

V správe správcu konkurznej podstaty z 3. mája sa navrhuje ďalší postup v štyroch bodoch. Vyplýva to z informácií v insolvenčnom registri. Ako prvý bod chce správca Michal EDL a partneri po ocenení majetku navrhnúť veriteľom najvýhodnejší spôsob ďalšieho postupu a speňaženie. Druhým bodom je navrhnúť veriteľom možnosti prevádzkovania farmy do doby, než sa ju podarí speňažiť. Tretím bodom je vymáhanie pohľadávok. V štvrtom bode EDL píše, že bude postupovať v súlade so stanoviskom veriteľov a veriteľského výboru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu