Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zadlžený Bolek Polívka sa nevzdáva: Má plán, ako zachráni Farmu!

Bolek Polívka Zobraziť galériu (5)
Bolek Polívka (Zdroj: SITA)

BRNO - Zadlžená spoločnosť Farma Bolka Polívku by mala naďalej fungovať, želá si jej majiteľ, herec Boleslav Polívka. Objavilo sa totiž už niekoľko potenciálnych investorov. V pondelok o kúpe rokoval jeden z vážnych záujemcov, povedal dnes právny zástupca farmy Miroslav Bartoň.

Začiatkom marca súd vyhlásil farmu za insolventnú a 14. mája rozhodne o ďalšom osude schôdza veriteľov a následný súd. Termín pre podanie pohľadávok vypršal, ešte dnes pribúdajú v registri pohľadávky ďalších veriteľov. Súd ich eviduje 51 s výslednou sumou 56 miliónov korún.

Najhorším variantom, ktorý môže pre farmu nastať, je konkurz. Polívka si ho samozrejme nepraje. "Dlhodobým zámerom farmy a jej vlastníka Bolka Polívku je fungovanie. Tento zámer je vidieť aj z toho, že pán Polívka požičiaval farme na prevádzku zo svojho. Keď bola v nestabilnej situácii, sám sa ju snažil podporiť," povedal Bartoň. Dokumentuje to Polívkova pohľadávka na takmer deväť miliónov korún.

Záujemcov sa už podľa Bartoňa objavilo niekoľko. "Nikdy však rokovania nedospeli do fázy, že by sa súčasný majiteľ so záujemcom dohodol," uviedol Bartoň.

Teraz je farma mimo prevádzky, pred mesiacom ešte fungovala reštaurácia U Klauna, teraz už v nej nikto neberie telefóny. Starostka Olšan Dana Krížová by bola rada, keby prevádzka farmy pokračovala. "Obci priniesla výhody, či už je to zamestnanosť či kultúra. Vložili sme do nej nemalé prostriedky, takže by bola škoda, keby skončila," myslí si.

Najväčšími veriteľmi farmy sú Regionálna rada regiónu súdržnosti Juhovýchod, ktorá jej poskytla dotáciu vyše 11 miliónov a s penále vymáha vyše 20 miliónov korún. Takmer desať miliónov chce za odvedenú prácu stavebná firma Kaláb. Vlani sa farma prepadla do straty cez tri milióny korún a tento rok do 7. marca vygenerovala stratu vyše pol milióna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu