Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vondráčková stavala načierno: Dostala pokutu!

Helena Vondráčková Zobraziť galériu (6)
Helena Vondráčková

BRNO - Najvyšší správny súd (NSS) zamietol sťažnosť speváčky Heleny Vondráčkovej, ktorú podala proti pokute 10.000 českých korún (približne 400 Eur) od stavebného úradu. Dostala ju za to, že si v roku 2009 vedľa svojho domu pri ​Prahe vybudovala prístrešok pre osobné auto, a to bez stavebného povolenia. Bránila sa proti pokute žalobou aj sťažnosťou, avšak neuspela. Sankcia tak definitívne platí. Informácie pochádzajú z úradnej tabuli.

Pokutu Vondráčkovej vymeral v roku 2010 Mestský úrad v Mníšku pod Brdy a potvrdil ju Krajský úrad Stredočeského kraja. Potom speváčka podala žalobu, ktorú však vlani zamietol Mestský súd v Prahe. Protestovala hlavne proti výške pokuty, avšak súd rozhodol, že úradníci pri uložení sankcie chybu nespravili. Vymerali ju na spodnej hranici zákonného rozpätia.

Najvyšší správny súd pri prerokúvaní sťažnosti zistil, že Vondráčková s úradníkmi spolupracovala a bezodkladne požiadala o dodatočné povolenie stavby, ktoré tiež získala. Stavba nespôsobila žiadne škodlivé následky a išlo o prvý podobný priestupok. Na všetky poľahčujúce okolnosti ale podľa NSS úradníci brali ohľad.

"Najvyšší správny súd preto nezistil námietky sťažovateľky ako dôvodné a dovolanie zamietol," uviedla Dostálová.

Vondráčková a jej manžel a manažér Martin Michal sa na českú justíciu obracajú veľmi často. Viedli najmä radu sporov na ochranu osobnosti s bulvárnou tlačou. Vlani Vondráčková s Michalom predali svoju umeleckú agentúru MM floridskému právnikovi. Vondráčková tak urobila prvý krok k tomu, aby v budúcnosti mohla viesť arbitráž s Českou republikou. Vondráčková a Michal sú presvedčení, že jej česká justícia aj polícia uškodili v sporoch s vydavateľmi bulváru. Škody vyčíslil na 14,5 milióna Sk bez úrokov (asi 582 tisíc Eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu