Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Herec Brendan Fraser žaluje producentov: Žiada tri milióny dolárov!

Fraser je známy zo snímok Múmia, Cesta do stredu Zeme či Zmluva s diablom Zobraziť galériu (5)
Fraser je známy zo snímok Múmia, Cesta do stredu Zeme či Zmluva s diablom

HOLLYWOOD - Americko-kanadský herec Brendan Fraser (43) zažaloval producentov pripravovanej snímky The Legend of William Tell: 3D za to, že mu nevyplatili 2,25 milióna dolárov (v prepočte 1,73 milióna eur). Na tie mal herec podľa zmluvy nárok bez ohľadu na to, či sa film nakoniec nakrúti, alebo nie.

 

Fraser v súdnych dokumentoch uviedol, že odmietol viacero lukratívnych hereckých ponúk, aby bol k dispozícii na nakrúcanie filmu o Williamovi Tellovi. Ten sa mal začať natáčať vlani v októbri, producenti ho však pre finančné problémy museli odložiť a taktiež nemohli Fraserovi vyplatiť spomínanú čiastku. Herec sa preto rozhodol celú záležitosť riešiť súdnou cestou, producentov zažaloval a žiada od nich tri milióny dolárov (zhruba 2,32 milióna eur).

"Toto je prvýkrát, čo o tejto žalobe počujem. Ako sme už povedali zástupcom pána Frasera, sme pripravení a ochotní začať nakrúcať. Financie na film máme. Bohužiaľ sa však zdá, že pán Fraser nemá záujem nakrútiť tento film v 2D, čo je zámerom režisérov. Pán Fraser však podľa zmluvy takéto rozhodnutia nemôže ovplyvniť," uviedol jeden z producentov snímky Todd Moyer. 

Brendan Fraser je známy napríklad zo snímok Encinonec (1992), George, kráľ džungle (1997), Bohovia a monštrá (1998), Múmia (1999), Dobrák Dudley (1999), Zmluva s diablom (2000), Opoparchant (2001), Múmia sa vracia (2001), Crash (2004), V zajatí osudu (2007), Múmia: Hrob dračieho cisára (2008), Cesta do stredu Zeme (2008), Pomsta chlpáčov (2010) alebo Šanca na prežitie (2010). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu