Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Karel Gott odhalil tajomstvo o legendárnej Včielke Maji!

Karel Gott Zobraziť galériu (5)
Karel Gott

BERLÍN - Spevák Karel Gott nemá v Nemecku väčší hit ako titulnú pieseň k animovanému seriálu Včielka Maja. K stému výročiu zrodu tejto malej včielky ale nemecké médiá prekvapil odhalením, že jej naspievaním prakticky nič nezarobil.

"Nepomyslel som na to, že by som mal nechať do zmluvy zaniesť nejakú opciu, pretože som nepočítal s tým, že by táto pieseň mohla mať nejaký úspech. Dostal som zaplatené za pol hodinu spevu," uviedol sedemdesiatdvaročný interpret.

Skladbu naspieval v Mníchove, kde sa náhodou stretol so svojím kamarátom, skladateľom Karlom Svobodom. Ten práve k seriálu Včielka Maja dopísal hudbu. "Spýtal sa ma: 'Čo robíš dnes popoludní?' Ja som v skutočnosti chcel ísť na kávu," zaspomínal Gott na jeden z míľnikov vo svojej kariére.

Miesto do kaviarne šiel so Svobodom do štúdia a tam nahral svoj ​​budúci najväčší nemecký hit. "Naozaj som bol za pol hodinu hotový," tvrdí slávny spevák.

Vďaka populárnemu televíznemu seriálu pieseň v Nemecku doslova zľudovela a nezaobíde sa tam bez nej žiadny z Gottových koncertov. To, že kvôli chýbajúcej klauzule v zmluve prišiel o veľa peňazí, ho vraj ale nemrzí.

"Keď so mnou obrovská hala spieva Včielku Maju, a to už sa deje skoro 40 rokov, tak to je ten najlepší honorár. Už od roku 1977 po celé tie roky je to môj kultový hit," dodal v Nemecku stále nesmierne obľúbený spevák prezývaný "Zlatý hlas z Prahy".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu