Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sheryl Crow: Táto kočka má 50?!

Sheryl Crowová Zobraziť galériu (10)
Sheryl Crowová (Zdroj: SITA)

KENNETT - Americká speváčka Sheryl Crow je jednou z najpresvedčivejších predstaviteliek drsných, ale aj oduševnelých rockeriek s gitarou. Deväťnásobná držiteľka Grammy, ktorej hudba je zmesou blues rocku, country, popu a folku, oslávi 11. februára päťdesiatku.

Sheryl Crow sa narodila v malom mestečku Kennett v Missouri ako tretie zo štyroch detí jazzového trubkára a učiteľky hry na piano. V piatich rokoch sa začala učiť na klavír a už na strednej škole začala skladať prvé pesničky. Sama hrala po baroch a krčmách svojho rodného mesta.

V roku 1986 vyrazila do Los Angeles, kde začala pracovať ako štúdiová vokalistka a mihla sa aj ako anonymná zboristka na doskách Petera Gabriela, Stinga, Roda Stewarta a iných hudobných hviezd. Spievala s Michaelom Jacksonom ako "vokálne krovie" a v roku 1987 s ním dokonca absolvovala osemnásťmesačné Bad Tour.

Svoj debutový album natočila v roku 1993 pod dohľadom ostrieľaného producenta Billa Bottrella. V poradí druhý album si však už zložila, produkovala a sčasti aj nahrala sama. V súčasnosti okrem iného pracuje na muzikálovej verzii filmovej komédie Bistro, v ktorej je autorkou hudby a libreta.

Okrem hudby sa Crow nedávno predstavila aj vlastným radom ležérneho oblečenia. Okrem toho sa venuje charite a zaujíma sa aj o politiku.
  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu