Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Jacksonov lekár Murray: Objednal si 15 litrov anestetika!

Conrad Murray Zobraziť galériu (8)
Conrad Murray

LOS ANGELES - Lekár Conrad Murray, ktorý sa staral o zosnulého kráľa popu Michaela Jacksona, si objednával veľké zásoby silného anestetika propofol. Na súdnom procese v Los Angeles to v utorok potvrdila lekárova priateľka Nicole Alvarezová.

Murray (58) je obvinený z neúmyselného zabitia Jacksona, ktorý v júni 2009 zomrel na predávkovanie propofolom a sedatívami.

Prokuratúra uviedla súdu, že Murray dostal 255 ampuliek propofolu, ktoré mu prišli do bytu Alvarezovej. Celkovo išlo o viac ako 15 litrov tohto anestetika.

Alvarezová vypovedala, že potom ako Murraymu porodila syna, s ňou lekár žil v pobrežnom meste Santa Monica, pričom sa staral o Jacksona v jeho losangelskom sídle. Potvrdila, že kardiológ dostával balíčky z lekárne v Las Vegas, hoci nevedela, čo presne obsahovali.

Bývalý majiteľ lekárne Tim Lopez vypovedal, že zaslal 255 ampuliek propofolu expresnou poštou do domu v Santa Monice, ktorý mu Murray opísal ako adresu jeho lekárskej kancelárie v Kalifornii. Podľa úradov však Murray v tomto americkom štáte nemal lekársku kanceláriu.

Kráľ popu zomrel v júni 2009, keď sa pri príležitosti svojich 50. narodenín chystal na dlho očakávané ‚comeback‛ turné. V koronerovej správe sa uvádzalo, že Jacksona zabilo náhodné predávkovanie nemocničným anestetikom propofol, zmiešaným s ďalšími liekmi - tie dal údajne Murray spevákovi, aby prekonal nespavosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu