Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Jackson mohol žiť: Stačilo k tomu málo!

Výpoveď Stevena Shafera Zobraziť galériu (7)
Výpoveď Stevena Shafera (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Za smrť Michaela Jacksona (†50) môže jeho osobný lekár, povedal v stredu pred súdom s Conradom Murrayom v Los Angeles lekársky expert na anestéziológiu. Podľa doktora z Kolumbijskej univerzity Stevena Shafera mohlo speváka zachrániť jednoduché vytiahnutie zapadnutého jazyka či zdvihnutie brady, keďže sa zrejme zadusil zablokovaním dýchacích ciest.

Profesor Kolumbijskej univerzity doktor Steven Shafer pod prísahou vypovedal, že k smrti speváka viedlo opakované a očividné nedodržanie štandardnej zdravotnej starostlivosti spolu s nasadením silného anestetika, ktoré nemalo byť nikdy použité na liečenie nespavosti.
      
Murray sa podľa neho správal ako zamestnanec svojho pacienta a nie ako lekár, ktorý mal odmietnuť spevákovu žiadosť o nasadenie anestetika propofol na spanie. A keď mu ho podal, mal po minútach zapisovať jeho stav, no namiesto toho telefonoval a Jacksona nesledoval.
      
Shafer povedal, že Jacksonovi mohlo zachrániť život jednoduché vytiahnutie zapadnutého jazyka či zdvihnutie brady, keďže sa zrejme zadusil zablokovaním dýchacích ciest.
      
Houstonský kardiológ Murray vyhlásil, že sa necíti byť vinný z neúmyselného zabitia kráľa popu. Jeho právni zástupcovia začnú predkladať súdu jeho obhajobu v piatok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu