Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Jedinečná párty po 20 rokoch: Hlásatelia prezradili PRAVÝ DÔVOD stretnutia

Bývali hlásatelia na stretnutí po takmer 20-tich rokoch Zobraziť galériu (2)
Bývali hlásatelia na stretnutí po takmer 20-tich rokoch (Zdroj: archív SM)

BRATISLAVA - Pamätáte si na časy, keď každý deň ohlasovali televízny program hlásatelia? Do našich domácností vždy vniesli nielen informácie o programe, ale hlavne úsmev, pohodu a milú atmosféru.

Neboli všetci spolu už takmer dvadsať rokov. Stretávali sa len solitérne raz s tým, potom s iným. Teraz sa však zišli spolu všetci deviati a bola to vydarená žúrka. Iniciátorkou bola Soňa Müllerová, ktorá exhlásateľov pozvala k sebe domov a riadne ich pohostila."Vzniklo to tak spontánne, ja som bola na krste knihy o Adke Strakovej a Nory Beňačkovej a tam som ich videla po dlhom čase a bolo to také milé, že som si povedala - to je taká škoda, že sa takto nestretávame... tak som si povedala, že niečo takéto urobím," tešila sa Soňa Müllerová a nadšenie neskrýval ani Miloš Bubán: "Stretnutie bolo fantastické. To bol výmysel úžasný, Soničke ďakujeme úplne všetci." 

Galéria: Jedinečná párty po 20-tich rokoch

Oveľa väčšiu váhu ako skvelé jedlo a pitie mali však spoločné spomienky: "Bolo to nádherné... boli to chvíle nielen dojemné, plné spomienok, ale aj plné radosti, že ešte sme, že ešte si stále máme čo povedať, takže to boli objatia, rozprávania, spomienky a všetko, čo patrí k stretnutiu po takmer dvadsiatich rokoch", vyznala sa Alena Heribanová a pridala sa aj Emma Tekelyová: "Odkedy v STV zrušili profesiu televíznej hlásateľky, od toho osudného roku 2003 sme sa v plnej zostave nikdy nestretli. Hoci sme boli jednotlivo v kontakte. Ked mi pípla v mobile od Soni správa o stretávke, doslova ma zahrialo pri srdci. Veľmi som ten dátum stretnutia 13.1. bosorovala. Dať dokopy 9 ľudí na jeden termín je fuška. Podarilo sa. Pred 20 rokmi sme sa rozpŕchli, každý si bežal svoj životný maratón, zostali nám len spomienky na jedinečnú hlásateľskú profesiu, na kolegov, zážitky, úspechy aj trapasy. Ako zázrakom nič z toho nevyprchalo. Ked sme tak spolu sedeli okolo stola, akoby tých 20 rokov ani nebolo. Takto sme sa všetci  každý týždeň v redakcii stretávali na porade. Rovnaká energia, rovnaké pozitívne naladenie aj humor. Úplné dejavu. Uvedomila som si, že aké je obrovské šťastie robiť prácu, ktorá robí ľuďom potešenie a aké je úžasné byť súčasťou tejto partie výnimočných ľudí. Sme viac ako dobrí kolegovia. Sme priatelia, ktorí sa majú radi s veľkou dávkou rešpektu, obdivu a prajnosti. Jednomyseľne sme sa dohodli, že od teraz sa takto stretneme každý rok. Už teraz sa teším."
Vo videu sa ešte dozviete, čo sa dialo na ich stretávke, kto sa s ktorým kolegom nevidel najdlhšie i ako sa darí Jarovi Bučekovi, ktorý žije už roky v Prahe.

Jedinečná párty po 20 rokoch: Hlásatelia prezradili PRAVÝ DÔVOD stretnutia (Zdroj: NL/Ján Zemiar)

Viac o téme: TelevíziaAlena HeribanováSoňa MüllerováMiloš BubánHlásateliaModerátori
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu