Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Bubán po rokoch priznal: Nemohol som sa na seba pozerať! Dnes sú jeho rady nad zlato

Miloš Bubán vo videorozhovore
Miloš Bubán vo videorozhovore (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Nikdy to neoľutoval! Miloš Bubán sa už ako študent medicíny dostal do televízie, kde na dlhé roky zakotvil ako hlásateľ. Ak by sa dnes mal rozhodnúť pre jedno z týchto dvoch povolaní, opäť by si vybral obidve.

Miloš Bubán je už roky lekárom, jeho druhým povolaním však bolo od vysokoškolských čias hlásateľstvo: „Môj prvý krok do STV bol 26.11.1982 a mojou tútorkou bola Ada Straková“, spomína na svoje začiatky a rozrozpráva sa aj o prvých reakciách či pocitoch z televízneho pôsobenia. „Dlho som si nevedel zvyknúť vidieť seba samého na obrazovke… Trpel som, lebo hlas sa mi nepozdával, sám sebe som sa nezdal, taký nezvyk. Ale už som si zvykol po 40-tich rokoch“, smeje sa.

A ako sa vôbec k hlásateľstvu dostal? „Ja som na základnej škole v Smoleniciach a na gymnáziu v Trnave vždy recitoval, spieval, robil som ochotnícke divadlo a mal som komediantské bunky zrejme po rodičoch, ktorí boli ochotníci. A keď som bol na medicíne, bol vypísaný konkurz na miesto hlásateľa, tak som sa prihlásil a vyhral som konkurz spolu so Soňou Müllerovou a Ľubou Farkašovskou“, rekapituluje Miloš. Najprv ho pred televízne kamery pripravovala Elena Galanová a potom Ada Straková. Na obrazovku sa dostal až po roku prípravy: „A zostal som tam viac, ako som si myslel. Nepredpokladal som, že tam budem 21 rokov“, hovorí lekár, v starostlivosti ktorého sú dnes mnohí jeho televízni kolegovia. A akú radu má Bubán pre všetkých nádejných moderátorov? Počúvajte...

Bubán po rokoch priznal: Nemohol som sa na seba pozerať! Dnes sú jeho rady nad zlato (Zdroj: NL/Ján Zemiar)

Viac o téme: TelevíziaMiloš BubánModerátor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu