Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zomrela herečka Jana Hlaváčová (†85) z legendárnych Básnikov: Roky sa trápila!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FS Barrandov)

PRAHA - Česko zasiahla mimoriadne smutná správa. Vo veku 85 rokov zomrela v sobotu divadelná a filmová herečka Jana Hlaváčová. Roky bojovala s ťažkou chorobou a bolesťami - nielen fyzickými, ale aj duševnými!

„Krátko pred polnocou zo soboty na nedeľu zomrela Jana Hlaváčová,“ potvrdil Blesku hovorca Národného divadla Tomáš Staněk.

Herečku Janu Hlaváčovú, ktorá si zahrala v Básnikoch, či v seriáli Chalupári, dlhé roky sužovala Parkinsonova choroba. Spočiatku sa jej s ňou darilo bojovať, no napokon choroba udrela naplno a pripravila ju o kariéru. K tejto diagnóze sa napokon pridali aj depresie. 

Galéria: Jana Hlaváčová

Od roku 2013 sa Hlaváčová prakticky neobjavovala na verejnosti a zlý psychický stav definitívne podlomila smrť manžela, Luďka Munzara. Obľúbená česká herečka vtedy úplne stratila chuť žiť. 

„Nemám chuť chodiť von. Nechcem. Rovnako ako už nemám chuť s nikým hovoriť. Za prvé sa mi občas komunikuje veľmi ťažko a za druhé som sa toho v živote nahovorila až až,“ vyjadrila sa vtedy a dodala, že to bolo veľmi pekné, ale bolo toho dosť a chce už iba v pokoji dožiť. Česť jej pamiatke!

Jana Hlaváčová
Zobraziť galériu (2)
Jana Hlaváčová  (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Jana Hlaváčová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu