Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Smutná správa! Zomrel zakladateľ svetoznámej slovenskej značky alkoholu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KEŽMAROK - V stredu vo veku nedožitých 60 rokov zomrel zakladateľ spoločnosti Karloff Ján Semaňák. Informovala o tom spoločnosť Karloff v oficiálnom oznámení na svojom webe aj sociálnej sieti. Semaňák založil značku Tatranský čaj, ktorá sa dnes predáva takmer po celom svete.

"S veľkým zármutkom v srdci oznamujeme, že v utorok 17. 01. 2024 nás náhle, nečakane a priskoro opustil zakladateľ našich spoločností KARLOFF a TATRANSKÁ LIKÉRKA, Ing. Ján Semaňák," oznámila spoločnost Karloloff v oficiálnom vyhlásení na sociálnej sieti, ktorá mu vďačí za vybudovanie značky svetových rozmerov.

"TATRATEA poznajú vo viacerých kútoch sveta práve vďake jeho tvrdej práci, húževnatosti a predovšetkým vďaka jeho otvorenej mysli. Za svoj život vybudoval značku TATRATEA na svetovú úroveň a produkt získal obrovské množstvo ocenení za dizajn a chuť," vyzdvihuje spoločnosť jeho zásluhy. 

"Obnovil slovenskú tradíciu, ktorá na dlhé roky upadla do pozadia a vybudoval vďaka nej jeden z najúspešnejších slovenských podnikov. Žil svoj život naplno, vždy bol veľkorysý, kreatívny a starostlivý," uviedla spoločnosť v oficiálnom vyhlásení s tým, že posledná rozlúčka sa uskutoční 22. januára v Kežmarku.

Ján Semaňák sa narodil 25. mája 1964 v Kežmarku. Vyštudoval Strojnícku fakultu Technickej univerzity v Košiciach. Po štúdiách pracoval v manažérskych pozíciách a neskôr podnikal vo viacerých odvetviach. Ján Semaňák založil značku Tatranský čaj spolu s manželkou Máriou v roku 2002. Značku dnes predávajú v 20 krajinách sveta

Viac o téme: Ján SemaňákTatrateaKarloff
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu