Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

ZOSNULÁ moderátorka (†47) pochádzala zo slávnej rodiny: Víno jej prastarého otca sa pilo na Titanicu!

Lucia Palugyayová Zobraziť galériu (2)
Lucia Palugyayová (Zdroj: Tv Joj)

BRATISLAVA - Predvčerom obletela verejnosť smutná správa o smrti Lucii Palugyayovej. Tá zomrela náhle 20. februára. Logopedička a moderátorka relácie Rapotáčik na televízii Jojko pochádzala zo slávnej rodiny!

Lucia Palugyayová bola veľmi obľúbenou, hlavne medzi rodičmi malých detí. Tých si získala nielen ako logopedička, aby vyriešila ich problém s rečou, ale aj ako moderátorka relácie Rapotáčik na televízii Jojko. Sympatická moderátorka tiež pochádzala zo slávnej famílie.

Jej prastarý otec bol obchodník a vinár Jakub Palugyay. Ako sama priznala, o rodinnej histórii najprv veľa nevedela. Až potom zistila, že Palugyayovci vlastnili v minulosti prvé auto či založili prvé kino. „Vyrastala som v období, keď história rodiny Palugyayovcov bola v komunistickej spoločnosti viac menej tabu. Takže som málo vedela o tom, akú významnú úlohu hralo víno v našej rodine. Až časom, postupne, som sa dozvedala fakty a históriu o našom rode. Okrem iného aj to, že rodina Palugyayovcov vlastnila prvé auto v Bratislave, založila aj prvé kino a z jej hotela u Zeleného stromu vznikol neskôr jeden z najznámejších hotelov,“ prezradila moderátorka v rozhovore na portáli Palugyay.sk. No a na záver čerešnička na torte. Víno z ich vinárne sa pilo na samotnom Titanicu!

Jej smrť zasiahla tak ako rodinu, blízkych a kolegov tak i jej pacientov. „Celý týždeň som na ňu myslela, lebo riaditeľka vyzerala fakt vážne, keď nám hovorila, že hodina sa ruší zo zdravotných dôvodov. Bola logo môjho syna. Mal mať hodinu v ten deň. Nepozerala som fb ani nič podobné, takže ešte cez víkend som rozmýšľala, kedy mi zavolá na nahradnú hodinu. A včera nám prišiel mail. Strašné fakt, zasiahlo ma to, a to som ju v podstate ani nepoznala. Neviem si predstaviť tú bolest jej detí a rodiny,“ napísala jedna z množstva zdrvených mamičiek.

Denníku Nový čas sa podarilo zistiť, že Lucia zomrela náhle na mozgovú príhodu. Ako uviedla jej rodina na parte, nestihla sa s nimi ani rozlúčiť. Dnes o 13:15 v Krematóriu Lamač jej budú dávať posledné zbohom. Úprimnú sústrasť.

ZOSNULÁ moderátorka (†47) pochádzala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook L.P.)

Viac o téme: Lucia Palugyayová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu