Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dojemný POHREB Jany Hlaváčovej (†85): Slová Emílie Vášáryovej ROZPLAKALI divadlo!

Jana Hlaváčová Zobraziť galériu (4)
Jana Hlaváčová (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Uplynuli už takmer 2 týždne, čo Česko a Slovensko obletela správa o úmrtí 85-ročnej českej herečky Jany Hlaváčovej. Dnes, na 5. výročie smrti jej manžela Luďka Munzara (†85), sa v Národnom divadle konala posledná rozlúčka. O obrovské emócie sa počas nej postarala slovenská herečka Emília Vášáryová (81). Svojimi slovami všetkých rozplakala!

13. januára verejnosť zasiahla správa o úmrtí českej herečky Jany Hlaváčovej. Divadelná a filmová hviezda roky bojovala s fyzickými a duševnými bolesťami. Po dlhých dvoch týždňoch sa dnes od 11:00 v historickej budove Národného divadla v Prahe konala posledná rozlúčka. Dvere divadla boli otvorené už od 10:15 a prišlo naozaj veľa smútočných hostí. 

Čestnú stráž pri truhle držali kolegovia zvučných mien ako Dagmar Havlová, Jana Boušková či Tomáš Töpfer a smútočné prejavy predniesli riaditeľ divadla Jan Burian, Taťána Medvecká, Ivan Trojan, Petr Kostka a Emília Vášáryová. A práve slovenská kolegyňa svojimi slovami zasiahla smútiacich najviac. Plakalo celé divadlo. 

„Skláňam sa pred tebou v hlbokej úcte a obdive,“ povedala na úvod. „Myslím na chvíle hosťovania u nás, vidím tie vypredané hľadiská, všetky tie úspechy. Kraľovala si na javisku, pred kamerami, vo filmoch aj na televíznych obrazovkách. Vidím tvoje horúce vášnivé srdce, ktorí si nám pokladala na dlani,“ pokračovala známa Slovenka. 

Dojemný POHREB Jany Hlaváčovej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

„Ale spomínam aj na rok 1989, na tvoj výkrik radosti v telefóne, keď som ti oznámila, že začíname stávkovať. Ako prvá si prišla s Borisom Rösnerom na meeting do Slovenského národného divadla. A tiež sme spolu na Slovensku hľadali mladého narukovaného vojačika, ktorý sa volal Ivan Trojan,“ zaspomínala si Vášáryová. 

Dojemný POHREB Jany Hlaváčovej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Jana Hlaváčová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu