Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

DIAGNÓZA, ktorej podľahla Barbara Haščáková (†43): Mala ju PREKONAŤ aj pred 2 rokmi!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: TASR)

FLORIDA - Speváčka Barbara Haščáková patrila k najväčším slovenským hviezdam 90. rokov. Posledných 23 rokov však žila v USA a aktuálne odtiaľ prišla aj veľmi smutná správa. Umelkyňa zomrela 22. novembra vo veku 43 rokov. Podľahla náhlej cievnej mozgovej príhode... Rovnakú diagnózu vraj prekonala už pred 2 rokmi!

V nedeľu na poludnie Slovensko zasiahla správa o náhlom úmrtí len 43-ročnej speváčky Barbary Haščákovej. Tá dlhé roky žila v Amerike a tam aj naposledny vydýchla. Pre TASR to prezradil jej brat Andrej Haščák s tým, že lekári v nemocnici Memorial Hospital v meste Sarasota určili ako príčinu smrti náhlu cievnu mozgovú príhodu. 

Rovnaký zdravotný problém ju vraj trápil aj pred dvomi rokmi. Slovensko vtedy obletela správa o tom, že speváčku museli hospitalizovať na jednotke intenzívnej starostlivosti s krvácaním do mozgu. „V septembri sme chystali prekvapenie pre Slovákov, návrat Barbary a spoločné turné. Dúfam, že je v poriadku, lebo poslednú informáciu mám, že je v kritickom stave v nemocnici a od hospitalizácie sa už neozvala,“ povedal vtedy David Key, ktorý bol s ňou v kontakte. 

Ešte väčší šok však prišiel len o pár hodín neskôr. Na Facebook profile, ktorý niesol jej meno, sa totiž objavilo vyjadrenie. „Neverte všetkému, čo sa v bulvári píše. Neviem, kto mi chce furt ublížiť a osočovať, ale nie je to pravda. Som zdravá a som doma,“ znel príspevok na spomínanom profile. Či ho písala skutočne Barbara, však nie je isté. Išlo totiž o fanúšikovskú stránku, ktorá vznikla len pár mesiacov predtým. 

DIAGNÓZA, ktorej podľahla Barbara
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook BH)

Čo je to náhla cievna mozgová príhoda?

Táto diagnóza je strašiakom našej doby. Zomiera na ňu viac ľudí ako na infarkt Myokardu. Ide o stav, kedy mozgové tkanivo zostane bez záskobenia krvou. Ide o akútny, potenciálne život ohrozujúci stav. Cievna mozgová príhoda môže byť buď ischemická (spôsobená nedostatkom kyslíka a živín) alebo hemoragická (spôsobená zakrvácaním do mozgu). 

Príznaky: 

  • ťažkosti s rozprávaním a artikuláciou, neschopnosť odpovedať na otázky
  • ochrnutie časti tela
  • pokles ústneho kútila, pokles očného viečka
  • neschopnosť vyplaziť jazyk rovno
  • zvláštne mimovoľné pohyby očí
  • ťažkosti so zrakom
  • ťažkosti s chôdzou
  • poruchy citlivosti kože
Viac o téme: Barbara Haščáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu