Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Slovenská moderátorka VYZÝVA ľudí: Takto sa vyhla RAKOVINE!

Katarína Becca Balážiová Zobraziť galériu (3)
Katarína Becca Balážiová (Zdroj: Instagram K.B.)

BRATISLAVA - Slovenská moderátorka vie, o čom hovorí! Aj ona si prešla strachom zo zákernej choroby, akou je rakovina. Preto teraz vyzýva ľudí, aby nezanedbávali preventívne prehliadky.

Katarína Balážiová alias Becca si v minulosti prešla neľahkým obdobím. Lekári jej totiž zistili druhé predrakovinové štádium krčku maternice. Všetko ale bolo odhalené včas a odborníci ju zoperovali. „Mne bolo odhalené druhé predrakovinové štádium niekoľko rokov dozadu a zachránilo mi to život. A môže to mnohým z vás,” priznala.

„Nebyť môjho doktora, asi by som o niekoľko rokov ležala na onkológii,” zverila sa. Preto teraz pravidelne chodí na preventívne prehliadky a vyzýva k tomu aj ďalšie ženy! „Boli ste tento rok už na preventívke u svojho gynekológa? Ja som bola včera, a preto to pripomínam aj vám,” pokračovala.

Slovenská moderátorka VYZÝVA ľudí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram K.B.)

„Na Slovensku ročne diagnostikujú rakovinu krčka maternice 600 ženám. 200 z nich ochoreniu podľahne. Toto číslo môže byť však omnoho nižšie, ak je ochorenie diagnostikované v raných predrakovinových štádiách,” informovala.

„Ochorenie nemusí mať prvé roky žiadne prejavy, a preto je dôležite chodiť na preventívne prehliadky ku gynekológovi raz ročne. Na odhalenie HPV je potrebná liquid based cytológia,” dodala na záver s tým, že ženy nemajú zabúdať ani na svoje prsníky.

Slovenská moderátorka VYZÝVA ľudí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram K.B.)

Viac o téme: Katarína Becca Balážiová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu