Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

OBROVSKÝ STRACH známej moderátorky z rakoviny: Nahmatala som si hrčku!

Vystrašená moderátorka okamžite navštívila lekára pre podozrenie! Zobraziť galériu (3)
Vystrašená moderátorka okamžite navštívila lekára pre podozrenie! (Zdroj: Instagram K.B.)

BRATISLAVA - Počas dovolenky v cudzine si nahmatala na prsníku hrčku, ktorá ju nesmierne vystrašila. Známa slovenská moderátorka totiž patrí do dvoch percent populácie, ktoré majú najväčšiu šancu na rakovinu. Vydesená okamžite zašla k lekári a ten jej povedal toto!

Katarína Becca Balážiová sa so svojimi fanúšikmi podelila o naozaj šokujúce informácie. Zverila sa im, že si počas dovolenky nahmatala na svojich prsiach hrčku, čo ju nesmierne vystrašilo. A preto sa okamžite rozhodla zájsť k lekárovi.

„Ja sa priznám, ja som išla celkom vydesená k doktorovi, lebo počas dovolenky som si nahmatala na prsiach takú hrudku,“ priznala na svojom Instagrame. To však nebolo všetko, čím prekvapila mnohých. Moderátorka tiež priznala, že si v minulosti dala spraviť genetické testy, ktorých výsledky neboli príliš ružové.

OBROVSKÝ STRACH známej moderátorky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram K.B.)

„Patrím medzi asi 2 percentá populácie, ktoré majú najväčšiu šancu na rakovinu prsníka, pretože som si dávala raz robiť genetické DNA testy, tak som si povedala, že to nechcem podceniť a teda radšej sa okamžite objednám k doktorovi,“ dodala.

Ten mal, chvalabohu, pre ňu pozitívne správy. „Ten našťastie zistil, že je všetko v poriadku a povedal, že moje prsia sú krásne a zdravé. Teda to krásne som si tam dodala ja a zdravé dodal on,” odľahlo jej. „Takže dobrá správa na začiatok dňa. Choďte k doktorovi a dajte si vyšetriť aj prsia a dajte sa vyšetriť aj na iné veci, dajte si spraviť cytológiu,“ odkázala všetkým svojim sledujúcim.

OBROVSKÝ STRACH známej moderátorky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram K.B.)

Sonografické či mamografické vyšetrenia sú naozaj dôležité a ženy by na ne nemali zabúdať. Stačí sa len objednať! Taktiež netreba zanedbávať ani na samovyšetrenie v pohodlí domova, a keď máte čo i len malé podozrenie, tak ako Becca, treba bez váhania konať.

„Akýkoľvek nález či zmeny na prsníkoch nie je dobré podceňovať. Rakovina prsníka totiž patrí medzi najčastejšie príčiny úmrtia žien na Slovensku. Včasná diagnostika predstavuje veľkú nádej na vyliečenie. Samovyšetrenie prsníkov by malo byť pre každú ženu samozrejmosťou, ideálne na tretí deň po skončení menštruácie. Ženy nad 40 rokov majú nárok aj na mamografické vyšetrenia. Zabúdať by sa nemalo tiež na pravidelné preventívne prehliadky u gynekológa, ktoré je potrebné absolvovať raz ročne. Aj vďaka nim dokážeme predísť ďalšej hrozbe, akou rakovina krčka maternice bez pochýb je. Samozrejme, v prípade akýchkoľvek problémov a komplikácií treba svojho gynekológa vyhľadať hneď,” vyjadril sa pre Topky.sk odborník.

Viac o téme: Katarína BalážiováBecca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu