Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Náročné chvíle slovenskej herečky: Brutalita v Izraeli... Zachraňovala rodinu z vojnového pekla!

Yvetta Blanarovičová Zobraziť galériu (3)
Yvetta Blanarovičová (Zdroj: Instagram YB)

PRAHA - Mnohí ľudia na celom svete sú teraz myšlienkami v Izraeli. Herečka Yvetta Blanarovičová sa dokonca osobne zapojila do pomoci. Z vojnovej zóny zachraňovala rodinu, ktorá jej je blízka.

Sociálne siete sú aktuálne plné príspevkov, ktoré vyjadrujú solidaritu s ľuďmi, ktorí trpia vo vojnovom konflikte. Herečka Yvetta Blanarovičová sa k izraelskej situácii nijako nevyjadrovala. Rovno pomáhala...

Vyplynulo to zo slov bývalého českého premiéra Andreja Babiša, ktorý ju spomenul vo svojom prejave na pôde snemovne. „Nechcela som o tom hovoriť, chcela som to riešiť v tichosti. Ani môj syn to nevie,” povedala portálu expres.cz slovenská umelkyňa. 

Náročné chvíle slovenskej herečky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram Y.B.)

Tá s Babišom spolupracuje už nejaký čas v rámci svojej dobročinnej organizácie, a tak ho teraz zalarmovala, keď jej známi uviazli v Izraeli. „Nie sú to moji pokrvní príbuzní. Ide o štvorčlennú rodinu, ktorá žije už niekoľko rokov v Izraeli. Majú dve deti a Innu beriem ako svoju sestru,. Je to moja srdcová rodina. Ich maminka žije v Prahe a keď som videla, ako sa zrútila, tak som nevedela, na koho sa obrátiť. Poprosila som teda Andreja a on ma navigoval na veľvyslanectvo v Tel Avive. Štyri dni sme išli ako mašiny,” opísala. 

Ministrovi zahraničia sa totiž podarilo dostať preč z Izraela len malú hŕstku ľudí. „Nevedeli sme, či budú vypravené ďalšie lietadlá a koľko ich bude. Vedeli sme, že to musíme stihnúť do piatku, pretože Hamas vyhlásil, že sa bude diať niečo šialené. Bola som vyplašená a vedela som, že im ide o život. Ten masaker, čo sa tam odohráva, si nikto z nás nevie predstaviť,” povedala herečka. 

Nepovažuje sa však za hrdinku. Podľa Yvetty by sa každý snažil pomôcť. „Je to normálna ľudskosť. Dostať ľudí z vojnového pekla. Nie je to žiadne hrdinstvo. Je mi z toho stále úzko a dýcham zhlboka. Keď som zistila, že nasadli na lietadlo, bola som taká šťastná... Bohužiaľ ale ostatní nemali toľko šťastia. Ich susedia prišli o deti, maminky aj kamarátov. Taká forma brutality a prišlo to ako rana z nebies. Snažili sme sa pomôcť,” povedala Blanarovičová so slzami v očiach.  

Náročné chvíle slovenskej herečky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram YB)

Viac o téme: Yvetta Blanarovičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu