Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Úmrtie Juraja Jakubiska (†84): Premiéry Perinbaby 2 sa NEDOŽIL... TOTO nám o nej prezradil!

Juraj Jakubisko sa premiéry Perinbaby 2 nedožil. Zobraziť galériu (3)
Juraj Jakubisko sa premiéry Perinbaby 2 nedožil. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Slovensko v noci zasiahla mimoriadne smutná správa - legendárny slovenský režisér Juraj Jakubisko zomrel (†84). Pre slovenskú kinematografiu ide o veľkú ranu, umelec má totiž na svojom konte veľké množstvo výborných filmov. V posledných rokoch žil výrobou filmu Parinbaba 2, z ktorého sa veľmi tešil. Premiéru viackrát preložil a... Už sa jej, bohužiaľ, nedožije!

Juraj Jakubisko rozhovor 1 (Zdroj: Jan Zemiar)

Tridsaťpäť rokov od premiéry legendárnej Perinbaby, sa do kín malo dostať jej pokračovanie. V posledných rokoch totiž Juraj Jakubisko pracoval na jeho sfilmovaní. Najprv mala mať novinka premiéru v decembri 2019, no napokon sa aj kvôli pandémii koronavírusu posúvala, až sa doposiaľ do kín nedostala. 

Jej autor sa tak uvedenia Perinbaby 2 do sveta nedočkal. Pred tromi rokmi, keď sa už po druhýkrát plánovala jej premiéra, nám Jakubisko o nej porozprával. A hovoril s veľkým nadšením. V novinke totiž má byť plno digitálnych trikov, o ktorých filmári hovorili, že sa u nás nedajú robiť. Režisérovi sa ich tam však podarilo dostať. 

„Film je plný invencie, akcie, ale aj trikov. Presne tých, o ktorých hovorili, že sa u nás nedajú. Som rád, že tým, že som sa do toho pustil, tak som dal príležitosť mladým chlapcom, ktorí sa na to dali. Je to silná disciplína, ktorú budeme potrebovať čím ďalej, tým viac. Triky sa nevyrábajú stlačením gombíka. Je to, ako keď maliar maľuje obraz, musíte to postupne vymodelovať, vyrobiť. Je tam veľa chlapcov, ktorí len nedávno dokončili školu a dokázali to. Ale vôbec to nie je jednoduché. Dokázali by ste zahrať na husle ako Paganini alebo namaľovať Moni Lízu? Viete, maliarov je veľa, ale nie všetci sú Leonardovia,“ zamyslel sa vtedy Maestro. 

Viac o tom, o čom bude dejová línia novej Perinbaby, aj ako svoju úlohu v rozprávke zvládla modelka Andrea Verešová, sa dozviete vo video-rozhovore vyššie!

Na snímke herec Lukáš Frlajs, ktorý stvárňuje hlavnú úlohu Lukáša, odpočíva v prestávke počas úvodného dňa nakrúcania druhej časti rozprávky Perinbaba v réžii Juraja Jakubiska v Kežmarku
Zobraziť galériu (3)
Na snímke herec Lukáš Frlajs, ktorý stvárňuje hlavnú úlohu Lukáša, odpočíva v prestávke počas úvodného dňa nakrúcania druhej časti rozprávky Perinbaba v réžii Juraja Jakubiska v Kežmarku  (Zdroj: TASR)

Na snímke vľavo herec Lukáš Frlajs, ktorý stvárňuje hlavnú postavu Lukáša, sa prechádza po predvianočnom trhovisku počas úvodného dňa nakrúcania druhej časti rozprávky Perinbaba v réžii Juraja Jakubiska v Kežmarku
Zobraziť galériu (3)
Na snímke vľavo herec Lukáš Frlajs, ktorý stvárňuje hlavnú postavu Lukáša, sa prechádza po predvianočnom trhovisku počas úvodného dňa nakrúcania druhej časti rozprávky Perinbaba v réžii Juraja Jakubiska v Kežmarku  (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Juraj JakubiskoPerinbaba 2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu