Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mladá česká speváčka (27) po liečbe rakoviny: PREBOHA, takto jej ožarovanie spálilo prsia!

Anna Slováčková Zobraziť galériu (3)
Anna Slováčková (Zdroj: Instagram AS, Profimedia)

PRAHA - Liečba rakoviny je naozaj náročná. Spôsobuje rôzne nevoľnosti, vypadávanie vlasov a dokonca aj spáleniny na koži. Speváčka a herečka Anna Slováčková ukázala, ako vyzerala počas ožarovaní oblasť okolo jej pŕs.

Dcéra hudobníka Felixa Slováčka a herečky Dagmar Patrasovej koncom októbra 2019 oznámila, že bojuje s rakovinou. V prsníku mala zhubný nádor... Musela sa preto podrobiť náročnej liečbe. 

Mladá česká speváčka (27)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram A.S.)

Aktuálne sa stala súčasťou projektu pre onkologických pacientov, ktorý spustila istá kozmetická značka. „Liečba onkologických ochorení totiž často nemusí spôsobovať "iba" stratu vlasov, zmenu hmotnosti, nevoľnosti... Ale i to, o čom sa toľko nehovorí, a to síce, že môže mať aj svoje prejavy na koži, ktoré môžu veľmi znepríjemniť každodenný život pacientov. Či už spôsobené rádioterapiou, chemoterapiou atď.,” uviedla na sieti Instagram. 

Ako dodala, pozná veľa ľudí, ktorým sa liečba na koži intenzívne podpísala a cítili sa preto mizerne. Čím ešte viac trpeli po psychickej stránke. „Ja osobne som hľadala pri svojej liečbe informácie k popáleniu kože po ožarovaní. Nemala som, vďakabohu, nejaké extrémne spáleniny, ale príjemné to nebolo. A ešte navyše odpovedať stále dokola na otázky, prečo si pri vode nedám dole tričko, alebo prečo so sebou neustále nosím liter aloe vera v kabelke,” opísala problémy, s ktorými bojovala ona sama. 

A zverejnila aj fotografiu z čias, kedy ožarovanie podstupovala. Hoci Anna tvrdí, že jej spáleniny neboli nijako extrémne, pohľad na tento záber naozaj zabolí. 

Mladá česká speváčka (27)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram AS)

Slováčková po chemoterapiách prišla o vlasy i obočie. Nijako to však neskrývala a otvorene o rozprávala o tienistých stránkach liečby. S rakovinou bojovala viac ako rok a potom svojim fanúšikom oznámila, že je konečne zdravá. „Metastázy sú po operácii preč, krv je v poriadku, sono neukázalo žiadne nové nálezy. Čakajú ma teraz každé tri mesiace kontroly,” pochválila sa koncom roka 2020.

Galéria: Herečka Anička Slováčková bojovala s rakovinou

Viac o téme: Anna Slováčková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu