Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

POSLEDNÉ FOTO Hany Zagorovej: Schradnutá a NA VOZÍČKU!

Zobraziť galériu (7)

PRAHA - Česko a Slovensko v piatok popoludní zarmútila správa o náhlej smrti českej speváčky Hany Zagorovej (†75). Príčina smrti síce doposiaľ nie je známa, no legenda sa v posledných rokoch pasovala s viacerými zdravotnými problémami. Po ťažkom priebehu Covidu-19, kvôli ktorému pred 2 rokmi skončila v nemocnici, sa u nej ozvala stará choroba - umelkyňu trápili problémy s krvou, pre ktoré v máji skolabovala...

Išlo o diagnózu s názvom Paroxyzmálna nočná hemoglobinúria a speváčka ňou trpela aj v mladosti. Vtedy však nad chorobou vďaka bylinkám od liečiteľa zdanlivo zvíťazila. Bohužiaľ, po prekonaní ťažkého koronavírusu sa problém ozval znova a na jeseň a potom aj na jar kvôli nemu skolabovala. 

Zomrela Hana Zagorová († 75) (Zdroj: Maarty)

„Skolabovala, nebezpečne jej klesol draslík, krvné doštičky, skrátka všetko,“ vyjadril sa speváčkin manžel v máji, kedy hudobná ikona opäť skončila v nemocnici. Zle jej vraj prišlo počas raňajok, po ktorých si išla si ľahnúť, no už nevstala. Štefan Margita preto okamžite volal záchranku a následne speváčka musela zostať hospitalizovaná v Ústave hematológie a krvnej transfúzie, keďže výsledky jej krvných testov vykazovali veľmi zlé hodnoty. 

Galéria: Zomrela Hana Zagorová († 75)

Zagorová bola vtedy v nemocnici dva týždne. Domov si ju odviedol jej milovaný manžel, ktorý po ňu prišiel a pred kliniku nechal pristaviť taxík. Práve vtedy - 10. júna - vznikli posledné fotky zosnulej speváčky. Po pobyte v nemocnici a zdravotných problémoch bola taká slabá, že do auta ju museli previezť na invalidnom vozíčku.

O tom, že na tom nie je dobre, svedčil aj pohľad na jej tvár, hoci ju mala ukrytú pod rúškom. Zagorová pôsobila mimoriadne strhane a vychradnuto. O desať týždňov neskôr naposledy vydýchla a Česko i Slovensko prišli o jednu z najväčších hudobných legiend. 

POSLEDNÉ FOTO Hany Zagorovej:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Hana Zagorová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu