Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obrovský šok pre fanúšikov: Kapela Desmod sa rozpadá... Odchod ŠTYROCH členov!

Kapela Desmod sa rozpadá! Zobraziť galériu (3)
Kapela Desmod sa rozpadá! (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Kapela Desmod vznikla ešte v roku 1996, no prešla niekoľkými výraznými zmenami a tak, ako ju poznáme dnes, funguje približne od roku 2000. Odvtedy sa zaradila medzi najpopulárnejšie slovenské skupiny, no aktuálne sa otriasa v základoch tak ako nikdy predtým. Zo zoskupenia odchádzajú rovno štyria členovia!

„V pondelok sa na Slovensku začali diať zmeny. Uvoľnili sa niektoré opatrenia. Škoda, že je to len minimum z toho, po čom naše duše prahnú, ale aj to minimum je pre nás malá iskra nádeje, že sa veci budú meniť k lepšiemu. Zmeny neobišli ani našu kapelu. Predstavy o jej budúcnosti sa medzi nami začali rozchádzať, a tak sa niektorí členovia ( Synči, Duško, Martin ) rozhodli kráčať svetom hudby inou cestou," šokoval Desmod vyhlásením na oficiálnej stránke na Facebooku. 

Autor príspevku však žiadne bližšie detaily neuviedol. „Bolí to, ale rešpektujeme ich rozhodnutie.A preto jedno želanie za nás všetkých: Držme si palce, prajme si veľa úspechov a verme že zo zmien ktoré sa udiali, sa budeme tešiť nielen my, ale aj ľudia ktorí majú našu hudbu a naše piesne radi," píše sa na konci príspevku. 

Pozrite si rozhovor s Kulym ešte počas krstu spoločného albumu: 

Kuly - rozhovor (krst albumu)

Z kapely však okrem troch vyššie menovaných odchádza aj Rasťo Toman. A podľa informácie cas.sk je dôvodom nezhôd líder kapely Kuly. „Je to výsledok nášho čistého triezveho uvedomenia si situácie, aká tu pretrvávala už dlhšiu dobu. My chceme taktiež aj naďalej pokračovať v hudbe a byť súčasťou značky, ktorú sme budovali spolu 23 rokov a ktorá sa dostala tam, kde bola doteraz snahou všetkých jej členov, nielen úsilím jednotlivca," vyjadrili sa pre spomínaný portál odchádzajúci členovia. 

Kapela Desmod sa otriasa v základoch
Zobraziť galériu (3)
Kapela Desmod sa otriasa v základoch  (Zdroj: Jan Zemiar)

Podľa nich Kuly plánoval vyhodiť členov a robil si zálusk na "väčšiu časť koláča". Mezdi osadenstvom je vraj aj ďalší závažný problém, o tom však zatiaľ hovoriť nechcú. „My máme právo pokračovať pod značkou Desmod. Zostali sme z prvotných členov dvaja na jednej strane a dvaja na druhej strane. Značku môžu používať traja ľudia. Pokojne sa môže stať, že budú dva Desmody. Uvidíme, čo bude ďalej. Odišli sme traja ľudia, ktorí sa podieľali na hudobnej tvorbe,“  vysvetlili nahnevaní muzikanti pre cas.sk s tým, že sa pokúšali dohodnúť si spoločné stretnutie a všetko si vysvetliť, no záujem z druhej strany akosi neprichádza. 

Za vzniknuté konflikty vraj môže Kuly
Zobraziť galériu (3)
Za vzniknuté konflikty vraj môže Kuly  (Zdroj: Jan Zemiar)

Zareagoval však aj samotný Kuly. „Desmod vždy fungoval a funguje na rovnosti hlasov každého člena a normálnom hlasovaní. Toľko vecí, čo mne neprešlo v kapele, sa nestalo podľa mňa žiadnemu spevákovi v žiadnej kapele. Desmod značka je registrovaná na mená Kollár, Škorec, Synčák. Títo ľudia ju môžu slobodne používať. Desmod funguje normálne ďalej, zostali v ňom najdlhšie hrajúci a spoluzakladajúci členovia - ja a Janko Škorec,“ vyjadril sa k celej veci a dodal, že ťažko sa možno stretnúť s niekým, komu sa viac ako týždeň nevie dovolať a dopísať. 

Viac o téme: RozpadDesmodKuly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu