Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nekonečné PODVODY na Instagrame: Zneužili aj tanečnicu z Let’s Dance… Na toto lákajú ľudí!

Natália Glosiková bola zneužitá na podvod. Zobraziť galériu (7)
Natália Glosiková bola zneužitá na podvod. (Zdroj: Instagram N.G.)

BRATISLAVA - Podvodníci z internetu sa zamerali na slovenské celebrity. V uplynulých týždňoch na fejkové profily, ktoré od ľudí ťahajú citlivé informácie, upozornilo viacero známych Slovákov. A ten istý podvod je tu opäť. Tentokrát zneužili meno tanečnice Natálie Glosikovej (30). A zvolili na to hneď niekoľko spôsobov!

O podobnom podvode sme písali len pred pár týždňami. Vtedy sa podfukári zamerali na celebritného šperkára Tomáša Stríža. Celé klamstvo však prebiehalo na sociálnej sieti Facebook. Tentokrát sa však presunuli na Instagram a v ich hľadáčiku skončila tanečnica z markizáckeho Let's Dance Natália Glosiková. 


Známy Slovák zneužitý na podvod: POZOR, na tieto správy nereagujte... Prípad už rieši polícia!


Inak podvod prebieha presne podľa scenára z Facebooku. Vytvorili si fejkový profil s brunetkiným menom, nahádzali tam jej fotky a dali sledovať takmer 3000 ľudí. Skoro 500 z nich sa im podarilo presvedčiť o tom, že skutočne ide o tanečnicu. Veď jediné, čo profil odlišuje od toho skutočného, je podstatne menej sledovateľov a dve L-ká v mene Natália.

Nekonečné PODVODY na Instagrame:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram N.G.)

Problémom je, že fejkový profil začal rozposielať falošné správy o výhre. Už na prvý pohľad je síce jasné, že ide o zlepenec viet z prekladača, no predsa sa mohol nájsť niekto, kto naletel. A to dôverčivých ľudí mohlo výjsť pekne draho - podmienkou získania výhry bola totiž aj registrácia. A tá od nich žiadala aj citlivé informácie z bankomatovej karty. 

„GRATULUJEME, že ste si v tomto rozdaní vybrali ako víťaza a máte nárok na záskanie ceny, posledný krok pre získanie ceny je potrebné prihlásiť sa alebo zaregistrovať na mojom oficiálnom odkaze,“ píše sa v správe, ktorú evidentne nepísal Slovák. Celá správa sa navyše končí skomoleným: „Dobroské šťasite.”

Nekonečné PODVODY na Instagrame:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram N.G.)

Na podvod už na svojom oficálnom Instagrame upozornila aj samotná Natália. „Ďakujem za vaše upozornenia, že vám chodia žiadosti od tohto fake profilu. Snažím sa to vyriešiť. Vy mi pomôžete tiež nahlasovaním tohto profilu za spam. Ďakujem,“ zverejnila tanecniča. „Chodia vám dokonca z toho fake profilu aj správy o výhre. Dúfam, že nikto nenaletí. Dávajte si pozor.“

A s fejkovými profilmi s menom Glosikovej akoby sa vrece roztrhlo. Založený bol totiž ďalší - tentokrát s koncovkou CZ a písaný v češtine. Tento mal rovno v popise informáciu, že slúži na výber víťaza. No aj tento bol zjavne tvorený cez prekladač. „Počkej na mě DM na poslední výzvu,“ píše sa na falošnom profile.

Nekonečné PODVODY na Instagrame:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram N.G.)

Natália sa domnieva, že profily boli vytvorené, pretože si podvodníci všimli obrovský záujem o poslednú súťaž, ktorú na svojom oficiálnom účte vyhlásila. Oslovili sme v tejto súvislosti aj samotnú Natáliu, nech nám prezradí, či sa jej problém s podvodnými profilmi podarilo nejako vyriešiť, no zatiaľ nám na naše správy nereagovala. 

Viac o téme: Natália Glosiková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu