Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

FOTO Český herec vytočený na prezidenta: Vrátil štátne vyznamenanie… Poslal mu ho poštou!

Daniel Hůlka poslal prezidentovi Zemanovi vyznamenanie poštou. Zobraziť galériu (8)
Daniel Hůlka poslal prezidentovi Zemanovi vyznamenanie poštou. (Zdroj: Instagram D.H.)

PRAHA - V októbri sme písali, že neustále pretrvávajúce obmedzenia a opäť sprísnené podmienky v susedných Čechách vytočili aj herca Daniela Hůlku (52). Čerešničkou na torte bolo drsné vyjadrenie českého prezidenta Miloša Zemana (76) namierené smerom k živnostníkom a umelcom. Herec mu preto poslal otvorený list, v ktorom sľuboval vrátenie štátneho vyznamenania. Urobil tak až teraz... Poslal mu ho poštou!

Galéria: Daniel Hůlka

Pôvodne Daniel Hůlka plánoval ocenenie vrátiť 28. októbra - teda v deň vzniku Česko-Slovenska. Kvôli celoštátnemu lockdownu sa však na Pražský hrad nedostal. Urobil tak teda až teraz. No neodniesol ho osobne. Z Kancelárie prezidenta totiž dostal odkaz, že nemajú záujem ho od neho prijať osobne a má ho poslať poštou. 


Vytočený Daniel Hůlka naložil prezidentovi: Otvorený list... Sklamal si ma, vraciam vyznamenanie!


Tak v týchto dňoch tak urobil... Na sociálnej sieti Facebook Hůlka zverejnil fotky, ako vyznamenanie odovzdáva na pošte. „Prostredníctvom Kancelárie prezidenta republiky mi bolo odkázané, že nemajú záujem prijať odo mňa vyznamenanie osobne. Kancelár Vratislav Mynář ma telefonicky informoval, že vyznamenanie odo mňa nikto neprevezme a požiadal ma, aby som ho poslal poštou,“ napísal Hůlka.

Daniel Hůlka poslal vyznamenanie poštou.
Zobraziť galériu (8)
Daniel Hůlka poslal vyznamenanie poštou.  (Zdroj: Instagram D.H.)

Daniel Hůlka mal na pošte dvoch svedkov.
Zobraziť galériu (8)
Daniel Hůlka mal na pošte dvoch svedkov.  (Zdroj: Instagram D.H.)

„V stredu 11. 11. 2020 som tak teda učinil. Vyznamenanie som odoslal z pošty v domovských Jevanoch za prítomnosti dvoch svedkov, pána Pavla Šebka a pána JUDr. Miroslava Štorkána. Vyznamenanie bolo poistené a odoslané ako cenný dopis, Česká pošta ma už informovala o tom, že zásielka bola doručená. Teraz čakám na doručenie potvrdenia o vrátení štátneho vyznamenania,“ pokračoval herec.

Mnohí mu vraj písali, aby vyznamenanie nevracal. On však tvrdí, že ide o jeho výzvu spoločnosti, aby nebola lahostajná k tomu, ako čelní predstavitelia krajiny konajú v dobe takzvanej koronavírusovej krízy a ako ničia ľudské životy. 

Daniel Hůlka zverejnil na Facebooku post s fotkami, ako vyznamenanie posiela poštou.
Zobraziť galériu (8)
Daniel Hůlka zverejnil na Facebooku post s fotkami, ako vyznamenanie posiela poštou.  (Zdroj: Instagram D.H.)

Viac o téme: Daniel Hůlka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu