Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Umelecký svet v šoku: Zomrela 47-ročná česká herečka… Bojovala s ťažkou chorobou!

Zomrela česká herečka a speváčka Daniela Krhutová. Zobraziť galériu (4)
Zomrela česká herečka a speváčka Daniela Krhutová. (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Keď človek predčasne zomrie, je to vždy veľký šok. Český umelecký svet v týchto dňoch nepríjemne prekvapila správa o úmrtí len 47-ročnej herečky a speváčky Daniely Krhutovej. Dlhodobo bojovala s vážnou chorobou.

Na žiadosť herečkinho partnera Richarda smutnú správu verejnosti oznámila jej kamarátka Eva Decastelo. „Hereckí priatelia, Richard ma poprosil, aby som dala týmto spôsobom vedieť o odchode Danielky. Nemá na všetkých kontakt,“ napísala na Facebooku a zverejnila parte. 

„S bolesťou v srdci vám oznamujeme smutnú správu, že nás opustila naša milovaná dcéra, maminka, partnerka, kolegyňa a kamarátka, pani Daniela Krhutová. Zomrela v piatok 16. októbra 2020 po dlhej chorobe vo veku 47 rokov,“ píše sa v smútočnom oznámení s tým, že pohreb sa uskutoční v pondelok v pražskom krematóriu. 

Daniela Krhutová si v roku 1994 zahrala hlavnú postavu v rozprávke Marie Růžička.
Zobraziť galériu (4)
Daniela Krhutová si v roku 1994 zahrala hlavnú postavu v rozprávke Marie Růžička.  (Zdroj: česká televize)

Daniela Krhutová bola známa najmä ako Marie Růžička z rovnomennej televíznej rozprávky z roku 1994. Objavila sa tiež v rozprávke Jak si zasloužit princeznu či v niekoľkých dieloch Ordinace v růžové zahradě. Často tiež spolupracovala na zahraničnej tvorbe - zahrala si v snímkach Crackerjack 2 a 3 alebo vo filme White Slave Lovers (Únik z okovů). 

Životná úloha jej však unikla len o vlások - s Danou Morávkovou sa totiž bila o jednu z hlavných postáv megaúspešného českého seriálu Rodinná pouta. Daniela sa objavila na stránkach časopisu Playboy, naspievala niekoľko pesničiek, no potom z veľkého sveta českého šoubiznisu úplne zmizla.

Viac o téme: Daniela Krhutová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu